Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tudd meg, hogy Isten a te oldaladon van!

2019. október 18. 03:00 - Ivanyina Krisztina

ovokezek.jpg

„Isten dolgozik benned, vágyat és erőt ad ahhoz, hogy azt tedd, ami neki tetszik” (Fil 2,13 NLT fordítás).

Nem számít, hogy mivel nézel szembe ezen a héten, nem egyedül kell megbirkóznod vele. Isten veled van, benned van, és érted van.

A filippieknek írt levél 2. fejezetének 13. verse ezt mondja: „Isten dolgozik benned, vágyat és erőt ad ahhoz, hogy azt tedd, ami neki tetszik.” (NLT fordítás)

„Isten dolgozik benned.” A dolgozik szó görögül energos, amelyből az energia szavunk származik. Isten az energia vezetője az életedben. Nem csak akaraterővel haladsz tovább. Nem csak a saját erődből. Isten azt mondja, hogy ő fogja megadni neked azt az erőt, amire szükséged van, mindegy mivel nézel szembe.

Ő nem csak benned van, hanem veled is van. A Biblia azt mondja: „Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok... Azon a napon megtudjátok, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek” (Jn 14,18.20 RÚF). Ez aztán az ígéret! A Biblia azt mondja, Krisztus benned van, a Biblia azt mondja, védett vagy Krisztussal, és elpecsételt a Szentlélekkel. Ez azt jelenti, hogyha az ördög el akar jutni hozzád, a Szentháromságon kell átjutnia! Ez meglehetősen jó védelem! Ez nagyszerű a félelem enyhítésére.

Nem csak veled és benned van Isten, hanem érted is van. A rómaiakhoz írt levél 8. fejezetének 31. verse azt mondja: „Ha Isten értünk van, senki sem győzhet le minket.” (NCV fordítás)

Amikor a pásztor vezeti a nyájat, a pásztorkutyák hátulról terelgetik a juhokat a helyes irányba.

A Biblia azt mondja, hogy az életedben a pásztorkutyák Isten jósága és kegyelme. Isten olyan dolgokat ad, amelyeket nem érdemlünk meg: ez az ő jósága. És nem adja neked azokat a dolgokat, amelyeket tényleg megérdemelsz: ez az ő kegyelme.

Kelj fel minden reggel, és mondd: „Istenem, köszönöm, hogy ma velem leszel, bennem leszel, és értem leszel.”

Ez nem nagyszerű hír? Isten veled van, Isten benned van, és Isten érted van.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan néz ki, amikor hozzáférsz Isten erejéhez, ami rendelkezésedre áll?
  • Mikor kételkedtél leginkább Isten jelenlétében? Kérj Istentől hitet, hogy meglásd őt, amint munkálkodik az életedben.
  • Hogyan változik meg egy nehéz helyzet kilátása, amikor tudod, hogy Isten a te oldaladon van.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.10.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása