Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A boldog emberek nagylelkűek

2019. október 28. 03:00 - gabormel

20191028.jpg

„Jelenleg megvan mindenem, amire szükségem van – és még annál is több! Bőségesen el vagyok látva ajándékokkal, amelyeket nekem küldtetek. [...] Édes illatú, Istennek tetsző áldozatok ezek” (Fil 4,18 NLT fordítás).

Megkeresheted a kenyered azzal, amit csinálsz, de mások tiszteletét és háláját azzal vívod ki, amit adsz.

Ha egy olyan listát készítenél, amelyen azon emberek nevei szerepelnének, akiknek a legnagyobb hálával tartozol, többnyire azok lennének rajta, akik időt, pénzt, energiát és türelmet fektettek beléd.

Pál jó példát ad erre: „Hogy dicsőítem az Urat, hogy ismét gondoskodtok rólam. Tudom, hogy mindig aggódtatok értem, azonban nem volt arra lehetőségetek, hogy segítsetek. [...] Ennek ellenére jól tettétek, hogy jelenlegi nehézségeimben osztoztatok velem. Amint tudjátok, ti, a filippiek voltatok az egyetlenek, akik anyagilag támogattatok, amikor először vittem hozzátok a jó hírt. [...] Semmilyen más gyülekezet nem tette ezt meg. [...] Jelenleg megvan mindenem, amire szükségem van – és még annál is több! Bőségesen el vagyok látva ajándékokkal, amelyeket nekem küldtetek. [...] Édes illatú, Istennek tetsző áldozatok ezek” (Fil 4,10.14–15.18 NLT fordítás).

Szerinted hány ember mondaná ezt rólad: „Ez az ember olyan kedves és adakozó! Annyira nagylelkű volt hozzám!”

Nincs megfelelőbb nap, mint a mai, hogy köszönetet mondj azoknak az embereknek, akik nagylelkűek voltak veled. Megköszönheted nekik azzal, hogy felhívod őket, vagy megírod nekik egy kis üzenetben, hogy megtudják, mennyire különleges módon törődtek veled, és hogy ez mit jelentett az életedben. Ezután ezek az emberek szolgáljanak számodra mintaként, hogy hogyan adj másoknak abból, amid van, és hogyan légy nagylelkű másokkal!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Kik azok az emberek az életedben, akiknek a legjobban hálás vagy, és miért?
  • Hogyan tudod ma kifejezni a nagyrabecsülésedet ezek iránt az emberek iránt?
  • Hogyan fektetsz be mások életébe? Hogyan tudnál még többet tenni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.10.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása