Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istenben bízz, ne a bankszámládban!

2019. november 13. 03:00 - Besther

20191113.jpg

„Parancsold meg azoknak, akik a jelen világban gazdagok, hogy ne legyenek önteltek, és ne a vagyonba helyezzék a reményüket, ami annyira bizonytalan, hanem Istenbe helyezzék reményüket, aki gazdagon ellát bennünket mindennel a mi gyönyörűségünkre” (1Tim 6,17 NIV fordítás).

Az összes teremtmény közül az egyetlen, ami aggódik, az az ember. A növények nem aggódnak. Az állatok nem aggódnak. Csak az ember tesz úgy, mintha nem lenne mennyei Atyánk. Amikor a pénzügyeid miatt aggódsz, akkor alapverően azt mondod: „Szerintem Isten hazug. Nem hiszem, hogy be fogja tölteni szükségeimet.” Isten viszont megteszi, ha te megfelelsz a feltételeknek.

Mikor gyerek voltam, odamentem apámhoz, és azt mondtam: „Apa, pénzre van szükségem.” Kiskoromban egyszer sem gondolkodtam azon, hogy neki vajon honnan van pénze. Van egy íratlan szabály a pénzről: az apák és anyák megkeresik a pénzt, a gyerekek pedig elköltik azt. A gyerekek nem kíváncsiak, hogy a szüleik honnan szerzik a pénzt. Én sosem aggódtam emiatt.

Az aggodalmaskodás valójában az ateizmus egyik formája. Minden alkalommal, amikor aggódsz, alapvetően azt mondod: „Nem hiszem, hogy van Isten, aki gondot visel rólam.” Ha keresztény vagy, és aggodalmaskodsz, akkor úgy viselkedsz, mint egy árva. Úgy teszel, mintha nem lenne mennyei Atyád, aki újra és újra megígérte a Szentírásban: „Betöltöm a szükségeidet, ha engedelmeskedsz nekem, és megteszed, amit mondok neked.” A bizalom késztet arra, hogy hittel élj.

Az aggodalom egy figyelmeztető jelzés. Minden alkalommal, amikor a pénzügyeink miatt aggódunk, az egy figyelmeztetés a kételkedésünkre abban, hogy Isten szeretet minket, és gondot visel rólunk. Mindig bajba kerülünk, amikor kételkedünk Isten szeretetében. Mindig. 

Máté evangéliuma 6. fejezetének 33. verse mondja: „Keressétek Isten országát minden más előtt, éljetek becsületesen, és ő mindent megad nektek, amire szükségetek van” (NLT fordítás).

Mindaddig, amíg valamit jobban szeretsz Istennél, az a dolog szorongás forrása lesz. Csak egyetlen dolog lehet első helyen életedben, és az nem a családod. Bármit, amit első helyre teszel Istenen kívül, aggódást szül, mert bármikor elveszítheted. 

A bankszámlád nem a biztonságod, mindegy, milyen nagy. A Biblia azt mondja a Timóteusnak írt első levél 6. fejezetének 17. versében: „Parancsold meg azoknak, akik a jelen világban gazdagok, hogy ne legyenek önteltek, és ne a vagyonba helyezzék a reményüket, ami annyira bizonytalan, hanem Istenbe helyezzék a reményüket, aki gazdagon ellát bennünket mindennel a mi gyönyörűségünkre” (NIV fordítás).

Helyezd a reménységedet Istenbe, mert ő felelősséget vállal szükségleteidért, ha bízol benne.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Van valami, amit jobban szeretsz Istennél? Nyilvánvaló-e a válaszod mindenki számára, aki látja életviteledet?
  • Gazdasági visszaesés vagy anyagi nehézségek idején mibe vagy kibe helyezed reménységed?
  • Mit tehetnél másképp, amikor aggódni kezdesz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.11.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása