Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Két lépés a kísértés legyőzésére

2019. november 18. 03:00 - Erika1832

20191118.jpg

„Fogadjátok el Isten üdvösségét sisakként, és vegyétek el a Szellem kardját, ami az Isten beszéde” (Ef 6,17 NCV fordítás).

Ha sikeres szeretnél lenni a kísértésekkel szembeni küzdelemben, akkor az Isten Igéjéből kapott ígéretekre kell támaszkodnod. Mindenkinek fejből kellene tudnia Pál első levele a korinthusiakhoz 10. részének 13. versét: „Isten hűséges; nem hagyja, hogy nagyobb kísértésbe ess, mint amit el tudsz viselni. De amikor kísértésbe esel, egyúttal a kiútról is gondoskodik, és így elviselheted azt” (NIV fordítás).

Sok embertől halottam már: „Nem tehettem róla, lehetetlen volt ellenállni. Nem volt más választásom, mint megadni magam.” Ha te is ezt mondod, akkor ezzel azt állítod, hogy Isten hazudik. Ezzel szemben ő azt ígéri, hogy amikor kísértéssel fogsz szembesülni, akkor mindig meg fogja mutatni neked a kimenekülést abból. Lehet, hogy ez nehéz és fájdalmas lesz, és még kínos is lehet a számodra, de mindig lesz kiút. Isten gondoskodni fog róla, hogy legyen kiút, mivel megígérte.

Sátán az elméd birtoklásáért állandó küzdelmet folytat. Ez az a hely, ahol a csata zajlik. Amikor Isten ad ötletet, az inspiráció. Amikor az ördög ad ötletet, az kísértés. Minden nap döntened kell, hogy a kétféle gondolat közül melyiket valósítod meg.

Ha a kísértő gondolatokat kicseréled az igazsággal, amit a Biblia mond, megváltozik az elméd.

A Biblia azt mondja, hogy álljatok ellen az ördögnek. Hogy tudsz neki ellenállni? Úgy, hogy felkészülsz a kísértésre. Az efezusiakhoz írt levél 6. részének 17. verse azt mondja, hogy Fogadjátok el Isten üdvösségét sisakként, és vegyétek el a Szellem kardját, ami az Isten beszéde” (Ef 6,17 NCV fordítás).

Két dolog van, amit meg kell tenned annak érdekében, hogy győztes légy a kísértés idején. Az első lépés az üdvösség megszerzése: „Tedd fel Isten üdvösségét sisakként a fejedre!” Minek a sisak? Védelmet nyújt a fejed és az elméd számára a kísértő gondolatokkal szemben, ugyanis ahogy az előbb is említettük, egy ádáz csata folyik e területen. Mielőtt nemet mondhatnál az ördögnek, meg kell tanulnod igent mondani Jézus Krisztusnak. Az ő megváltásában van meg az az erő, amire szükséged van az ellenálláshoz, ahhoz, hogy nemet tudjál mondani.

A második lépés az, hogy elfogadd Isten Igéjét, hogy kísértéskor kardként használhasd mint ellenszert, mert az ő beszéde igazság. Például, amikor a munkahelyeden kísértés ér, mi hasznát veszed annak, hogy a Bibliád otthon  van az asztalon? Semmi hasznát. És ez nem jó! Ilyenkor arra van szükséged, hogy az igazságok, amelyeket ez a könyv tartalmaz, már az elmédben legyenek.

Kétségtelen, hogy a kísértés leküzdésének az egyetlen leghatékonyabb eszköze a Szentírás memorizálása. Ha még nem emlékszel igeversekre, akkor nincs fegyvered a harchoz. Amikor az ördög jön, hogyan fogsz neki ellenállni? Ő nem fél a véleményedtől, de fél az igazságtól. Isten kardja Isten igazsága, de fegyverré csak akkor válik, amikor megjegyzed az Igét.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ezen a héten melyik Igéket szeretnéd megtanulni kívülről a Szentírásból?
  • Iskolai tanulmányaid során milyen módszereket használtál, amikor fejből kellett megtanulni valamit? Az Ige  megtanulásában hogyan tudod használni ezeket a módszereket?
  • Ki az, aki ki tudná kérdezni tőled a kívülről megtanult Szentírási részleteket? Miért fontos, hogy legyen egy ilyen személy?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.11.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása