Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten már megírta életed utolsó fejezetét

2019. december 20. 03:00 - nagynikoletta

book-bible-old-antique-897834.jpg

„Most pedig reménységben élünk és felbecsülhetetlen örökségünk van – egy olyan örökség, amely a mennyben van fenntartva számunkra, tiszta és szeplőtlen, a változás és a romlás határain túli” (1Pt 1,3–4 NLT fordítás).

Nem számít, mi történik az életed hátralévő részében, ha kapcsolatban állsz Jézussal, Isten garantálja a jövődet. Soha nem fogod elveszíteni az üdvösségedet.

A Biblia ezt mondja: „Most pedig reménységben élünk és felbecsülhetetlen örökségünk van – egy olyan örökség, amely a mennyben van fenntartva számunkra, tiszta és szeplőtlen, a változás és a romlás határain túli” (1Pt 1,3–4 NLT fordítás).

Az örökség az, amit azért kapsz, mert egy családhoz tartozol. Általában valakinek a halála esetén kapod.

Péter apostol öt kifejezést ad nekünk, amelyek jellemzik a mennyei örökségünket:

Fenntartott: Egy fenntartott helyre van szükséged a mennybejutáshoz, és ezt csak Jézuson keresztül érheted el. Miután a helyed foglalásra került, azt soha nem lehet törölni.

Tiszta: Az örökséged nem hamis. Ez egy igazi egyezség.

Szeplőtlen: Az örökséged feddhetetlen. Soha nem veszítheted el.

A változás és a romlás határain túli: Az örökséged nem tűnik el, nem múlik el és nem veszíti el értékét.

Felbecsülhetetlen: Az örökséged értéke meghatározhatatlan.

Valójában, Isten már megírta életed utolsó fejezetét. Ha hívő ember vagy, akkor van fenntartott helyed a mennyben! Nem veszítheted el üdvösségedet. Bízhatsz benne. Hihetsz benne. Reménykedhetsz benne.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért olyan fontos, hogy bízhassunk abban, hogy Isten ajándéka, az üdvösség biztosított?
  • Volt már valaha úgy, hogy viaskodtál magadban, hogy higgy az üdvösséged biztonságában? Mi volt segítségedre abban, hogy megbirkózz ezekkel az aggodalmakkal?

Bízol Jézusban az üdvösségedért?

A Biblia azt mondja, hogy csakis az Istenbe vetett bizalommal, a Fián, Jézus Krisztuson keresztül juthatunk a mennybe. Nem kell kiérdemelnünk Isten szeretetét, sem felküzdenünk magunkat a mennybe. A Biblia szerint: „Mert kegyelemből üdvözültetek a hit által. Ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka: nem tettek által, hogy senki se dicsekedjék” (Ef 2,8–9).

Ha még nem bízol Jézusban, és még nem köteleződtél el az ő követésére, miért várnál tovább? Ha készen állsz arra, hogy átlépj ezen a határvonalon, és meghozd azt a döntést, hogy hiszel Jézus Krisztusban és követed őt, mondd el ezt az imát:

„Drága Jézus, ígéretet tettél arra, hogy ha hiszek benned, mindenre, amit valaha rosszul tettem, megbocsátást nyerek, megismerhetem az életem célját, és egy napon befogadsz engem örök otthonodba, a mennyországba.

Megvallom bűneimet, és hiszem, hogy te vagy az én Megváltóm. Megígérted, hogy ha megvallom bűneimet, és benned bízom, megmentesz engem. Bízom szavaidban, miszerint kegyelemből van üdvösségünk a hit által, és nem tettek által. Befogadlak az életembe Uramként. Ma életem minden részét a te irányításod alá helyezem. Neked jogodban áll rendelkezni az életemről.

Jézus, az életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy téged szolgáljalak, és ne magamat. Átadom neked az életem, és kérlek, ments meg, és fogadj be a családodba! A te nevedben imádkozom. Ámen!”

Ha elmondtad ezt az imát, és befogadtad Jézust, kérlek küldj egy e-mailt angol nyelven Rick Warrennek a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd vele. Szeretne küldeni neked néhány ingyenes anyagot, amelyek segíthetnek a Jézussal való utad megkezdésében.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.12.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása