Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem lehetsz hamis és feddhetetlen

2020. január 18. 03:00 - Ivanyina Krisztina

20200118.jpg

„Visszautasítjuk, hogy álarcot viseljünk és szerepet játsszunk. Nem fortélyoskodunk és manipulálunk a színfalak mögött. És nem alakítjuk Isten szavait úgy, ahogy nekünk tetszik. Inkább mindent megtartunk, amit mondunk, és kijelentjük az igazságot, hogy az emberek megítéljék magukat Isten jelenlétében” (2Kor 4,2 The Message fordítás).

Tisztességesen, becsületesen, feddhetetlenül élni azt jelenti, hogy nem színlelsz. Őszinte vagy magaddal és másokkal szemben is.

Nyitott  könyv vagy. Hiteles vagy. Amit az emberek látnak rajtad, azt kapják tőled. Nem játszol szerepet: „Visszautasítjuk, hogy álarcot viseljünk és szerepet játsszunk. Nem fortélyoskodunk és manipulálunk a színfalak mögött. És nem alakítjuk Isten szavait úgy, ahogy nekünk tetszik. Inkább mindent megtartunk, amit mondunk, és kijelentjük az igazságot, hogy az emberek megítéljék magukat Isten jelenlétében” (2Kor 4,2 The Message fordítás).

Szóval hogyan élhetsz hamisság nélkül?

Úgy, hogy jobban törődsz Isten jóváhagyásával, mint az emberekével. Ez az egyetlen módja, hogy feddhetetlenül élj. Néha Isten útja nem népszerű, sőt bonyolult. Ha azzal foglalkozol, amit Isten gondol, akkor azt fogod tenni, ami helyes. Ha azzal foglalkozol, amit mások gondolnak rólad, akkor gyakran fogsz rossz döntéseket hozni.

Egyetlen módja annak, hogy feddhetetlenül élj, ha rendszeresen olvasod a Bibliát. A 119. zsoltár 9. verse mondja: „Hogyan élhet egy fiatal tiszta életet? Úgy, hogy engedelmeskedik a te szavaidnak“ (NCV fordítás).

Nem engedelmeskedhetsz Isten szavainak, ha nem ismered azt. Ha nem töltesz időt bibliaolvasással, tanulmányozással és memorizálással, nem lesz erőd ahhoz, hogy becsületesen viselkedj a körülötted élőkkel.

Isten arra teremtett téged, hogy önmagad légy. Bízz benne, és élj feddhetetlenül!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hol és mikor kísértenek leginkább, hogy álcát viselj? Miért? Kinek a jóváhagyása a legfontosabb számodra? Miért?
  • Hogyan lesz rád jó vagy rossz hatással az, hogy annak a személynek a jóváhagyását keresed?
  • Hogyan segít a Biblia olvasása, tanulmányozása és memorizálása abban, hogy feddhetetlenül élj?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.01.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása