Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem vagy lelki árva

2020. február 09. 03:00 - gerbeaud

20200209.jpg

„[Isten] eledelt adott azoknak, akik bíznak benne; soha nem felejti el ígéreteit” (Zsolt 111,5 TLB fordítás).

Gyerekként gyakran megyünk a szüleinkhez, amikor pénzre van szükségünk. Ha ez előfordult veled gyerekként, valószínűleg nem csodálkoztál azon, hogy anyádnak vagy apádnak honnan volt pénze. Csak tudtad, hogy ez az ő feladatuk. A szülők keresik a pénzt, a gyerekek elköltik.

Sok ember úgy viselkedik, mint a lelki árvák, és elfelejtik, hogy van mennyei Atyjuk: „Mennyei Atyátok már tökéletesen jól tudja, hogy szükségetek van [ételre és ruhára], és ő meg fogja adni nektek ezeket, ha az életetekben neki adjátok az első helyet, és úgy éltek, ahogy ő akarja azt” (Mt 6,32–33 TLB).

Az embereken kívül egyetlen teremtmény sem aggódik. Az összes többi bízik a Teremtőben, hogy gondoskodik a szükségleteiről.

Az aggodalom valójában csak az ateizmus egyik formája. Minden alkalommal, amikor aggódsz, ateistaként viselkedsz. Azt mondod: „Minden rajtam múlik.” Az aggodalom figyelmeztető jele annak, hogy kételkedsz Isten szeretetében.

A 111. zsoltár 5. verse azt mondja: „[Isten] eledelt adott azoknak, akik bíznak benne; soha nem felejti el ígéreteit” (TLB fordítás). A Biblia azt mondja nekünk, hogy Isten elküldte Jézus Krisztust, hogy meghaljon érted a kereszten, hogy megfizessen a megváltásodért. Ha Isten eléggé szeret téged ahhoz, hogy elküldte saját fiát, hogy meghaljon érted, nem szeret-e annyira, hogy gondoskodjon a számláidról? Ha megoldotta a legnagyobb problémádat azzal, hogy megváltott téged, ehhez képest nem tűnik minden más probléma jelentéktelennek?

Itt a lényeg: elhiszed-e Istennek, hogy megteszi azt, amit mond? Megígérte, hogy megadja neked azt, amire szükséged van, ha az életedben az első helyre őt teszed. Hiszel-e eléggé benne ahhoz, hogy hited bizonyítékaként megtedd azt, amit mond, hogy tenned kell?

A 34. zsoltár arról szól, hogy megszabadulunk a félelmeinktől, amikor az Urat keressük. Amikor félelmeid vannak a pénzügyeid kapcsán, az azért van, mert elfelejtetted, kicsoda Isten, és mit ígért, hogy megtesz.

Ha komolyan gondolod, hogy megszabadulj a pénzügyi félelmektől, akkor nap mint nap döntéseket kell hoznod arról, hogy engedelmeskedsz Istennek, és bízol abban, hogy gondoskodik rólad. Ő ezt elrendezte. Most arra vár, hogy kövesd az ígéretének feltételét, és keresd őt elsőként a pénzügyeidben. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a legnagyobb félelmed a pénzügyeid kapcsán? Hiszel-e abban, hogy Isten segíthet ebben a félelmedben? Miért igen, vagy miért nem?
  • Milyen ígéreteket tudsz felidézni Isten Igéjéből, amikor elkezdesz aggódni a pénz miatt?
  • Milyen lépést tehetsz ma, hogy engedelmes legyél a pénzügyeidben, és megmutasd Istennek, hogy bízol abban, hogy gondoskodik rólad?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.02.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása