Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A kitartó szeretet kegyelmes

2020. február 16. 03:00 - ReveSz

20200216.jpg

„Legyetek mindig alázatosak és szelídek! Legyetek türelmesek egymással, tűrjétek el egymás hibáit a szeretetetek miatt!” (Ef 4,2 NLT fordítás).

Egyetlen emberi kapcsolat sem tarthat sokáig kegyelem, megbocsátás, irgalom és könyörület nélkül. Meg kell tanulod elviselni embereket. Tudnod kell elengedni dolgokat.

A Biblia azt mondja: „A szeretet mindent türelmesen elfogad” (1Kor 13,7 NCV fordítás). Az eredeti görög szövegben itt az áll, hogy „tetővel fedett”. Vennél egy házat tető nélkül? Bizonyára nem. Nem lenne védelmed a szél és az eső ellen. Egy tető befedi és megvédi a házadat.

Ehhez hasonlóan a bibliai szeretet befedi a kapcsolataidat, és engedi, hogy a dolgok leperegjenek róla. A kegyelem nem tartja számon a másik ember hibáit. Szükséged van egy "tetőre" kapcsolataidban, mert mi emberek, könnyen megsebződünk, és szükségünk van az olyan szeretetre, amely kegyelmet tud adni.

Miért nélkülözhetetlen a kegyelem a kapcsolatokban?

A Biblia azt mondja Pál rómaiakhoz szóló levelének 3. fejezete 10. versében, hogy senki sem tud mindig helyesen cselekedni. Senkinek sincs mindig 100%-ban igaza. Egy kapcsolatért mindig két ember felelős. Egy nézeteltéréshez mindig két ember szükséges.

Meg kell tanulnunk kiárasztani kegyelmünket egymásra, mert a megbocsátás kétirányú utca. Nem kaphatjuk meg azt, amit nem vagyunk hajlandóak odaadni másoknak.

Erős kapcsolatokat tudsz építeni, ha úgy viselkedsz az emberekkel, ahogyan Isten törődik veled. Pál a rómaiakhoz írt levelének 15. fejezetében, a 7. versben azt mondja: „Fogadjátok el egymást, ahogy Krisztus elfogadott benneteket” (NLT fordítás). Amikor olyannak fogadod el az embereket, amilyenek, és a szeretet kedvéért elfelejted hibáikat, akkor kimutatod kegyelmedet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért van az, hogy gyakran azoknak a legnehezebb megbocsátani, akiket a legjobban szeretünk?
  • Gondolj egy olyan kapcsolatra az életedben, ami vagy megszakadt, vagy ahol könyörületet kellene adnod vagy kapnod! A másik bocsánat kérésére vársz? Mit tudnál tenni, hogy kimutasd kegyelmedet a másik iránt?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.02.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása