Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A bocsánatot nyert ember megbocsát másoknak

2020. február 21. 03:00 - Tomes Lívia

20200221.jpg

„Engedjétek el egymás hibáit, és bocsássatok meg bárkinek, aki megsért titeket. Ne feledjétek el, hogy az Úr megbocsátott nektek, tehát meg kell bocsátanotok másoknak” (Kol 3,13 NLT fordítás).

Sokan azt gondolják, hogy Isten haragszik. Úgy képzelik el Istent az égben, aki csak arra vár, hogy megbüntesse azokat, akik rosszat tesznek.

Valójában Isten ilyen: „Én vagyok az az Isten, aki megbocsátja bűneidet, és ezt azért teszem, aki vagyok. Nem tartom meg bűneidet veled szemben” (Ézs 43,25 GNT fordítás). Isten meg akar bocsátani, és mindent megtett, hogy megbocsássa bűneinket Krisztusban.

Isten még a világ megteremtése előtt eltervezte, hogy Krisztusban megbocsássa bűneidet. Ő tudja minden rossz dolgodat, amit meg fogsz tenni. Egyik sem lepi meg őt. Az életedben levő bűntudatot Isten úgy tervezte, hogy megbocsátást kínált neked még a születésed előtt.

Ezért tudja Isten ezt mondani: „Nincs tehát most már ítélet azok ellen, akik Jézus Krisztusban vannak" (Róm 8,1). Az ítélet eltűnt azért, amit Jézus Krisztus tett értünk: ez minden feltétel nélküli, teljes, következetes, örök, kegyelem általi megbocsátást jelent egész életünkben. Micsoda megkönnyebbülés! Nem kell szenvedned, vagy fizetned a bűneidért most vagy az örökkévalóságban. Jézus Krisztusban ki van fizetve. Megbocsátottak neked, ha elfogadod Jézustól az üdvösség ajándékát.

Miután felismerted, hogy megbocsátottak neked, akkor képes és erős leszel, hogy megbocsáss másoknak.

Hogyan csináld ezt? „Engedjétek el egymás hibáit, és bocsássatok meg bárkinek, aki megsért titeket. Ne feledjétek el, hogy az Úr megbocsátott nektek, tehát meg kell bocsátanotok másoknak” (Kol 3,13 NLT fordítás).

Jól nézd meg magadat, és láthatsz csúnyaságot, önzőséget és bűnt. De az a fontos, hogy Isten milyennek lát téged. Te az ő alkotása vagy, egy olyan remekmű, melynek célja az, hogy neki élj, és másokat áldj.

Ha Isten szemén keresztül nézel, látni fogod a megbocsátást, amit csak ő adhat. Ha elfogadod a megbocsátását az életeden, akkor képes leszel arra, hogy megbocsáss másoknak. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Kinek szükséges ma megbocsátanod?
  • Van valaki az életedben, aki azért szenved, mert bűntudata van? Hogyan oszthatnád meg vele a reményt elmondva neki, hogy Jézus elfedezte a bűnét, és a megbocsátás ajándékát kínálja neki?
  • Miért nehéz nekünk elfogadnunk azt, amit nem akarunk odaadni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.02.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása