Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tarts ki azok mellett, akiket szeretsz!

2020. február 29. 03:00 - csmsdvd

kitarto_figyelem.jpg

„Baráti szeretetre van szüksége a szenvedőnek, ha elhagyta is a Mindenható félelmét” (Jób 6,14).

Amikor a házastársad, a barátod vagy valaki, akit szeretsz, eltávolodott Istentől, te nem maradhatsz el mellőle. Isten azt szeretné, ha tudnád, ilyenkor van a legnagyobb szükség rád.

A Biblia azt mondja: „Baráti szeretetre van szüksége a szenvedőnek, ha elhagyta is a Mindenható félelmét” (Jób 6,14). Amikor a szeretett ember olyan helyzetben van, hogy azt mondja: „Olyan fájdalmam van, hogy azt sem tudom hiszek-e most Istenben”, akkor azt mondhatod neki: „Rendben van, akkor én fogok hinni helyetted Istenben. Kitartok melletted, és együtt hordozzuk ezt, ameddig Isten helyre állítja, ami elveszett.”

A kitartó szeretet nem engedi, hogy valakiről lemondjunk. Tudhatod ezt, mert Jézus mintát adott számodra ebben a szeretetben. Amikor a bűneid miatt halott voltál, ő nem hagyott el téged. Nem csak kitartott melletted. Nem rótta fel neked. Még azt sem várta el, hogy megfizess azért, amit tettél.

Ehelyett Jézus hitt benned. Látta, hogy igazságossága által mivé válhatsz. Annyira tökéletesen és feltétel nélkül szeretett téged, hogy képes volt elviselni a büntetést a te bűneidért. Magára vette fájdalmadat, és azt ígérte, hogy veled lesz egész életedben és az örök élet reménységét adja.

A te életedben ki az, akinek szüksége van arra, hogy felragyogtasd előtte Isten szeretetét kegyelmet tanúsítva, kifejezve hitedet és elhordozva vele együtt a legrosszabbat?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor volt az, amikor valaki hozzád közel álló szeretettel kitartott melletted akkor is, amikor a legrosszabb  helyzetben voltál? Mi volt ennek az eredménye?
  • Amikor valaki elmondja, milyen hitbeli krízisen megy keresztül, és bajlódik, hogy higgyen-e Istenben, mi az első reakciód? Mint mondanál neki akkor, mikor személyesen találkozol vele ?
  • Jézus feléd irányuló szeretete milyen módon változtatta meg azt, ahogyan másokat szeretsz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.02.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása