Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Imádság az is, amikor Istenre bízod az érzéseidet

2020. március 24. 03:00 - Deltajulietttango

20200324.jpg

Rick pásztor különleges üzenete a koronavírus idején

Mielőtt belekezdnénk a mai áhítatba, szeretnék a koronavírus jelensége körüli bizonytalansággal foglalkozni. Egyszerűen nem tudjuk, mit tartogat számunkra a jövő. Azonban van egy dolog, amivel kapcsolatban nem akarsz bizonytalan lenni, az pedig az üdvösség. Ma van annak a napja nap, hogy átlépve egy határon elkötelezzük magunkat Krisztus iránt.

Ha készen állsz erre, imádkozz így: „Jézus Krisztus, arra kérlek, jöjj az életembe, és ments meg engem! Tudom, hogy vétkeztem, és nem tudom megmenteni önmagam. Szükségem van arra, hogy a megmentőm légy. Szeretnélek megismerni téged, és megtanulni bízni benned. Kérlek, segíts nekem Isten nevében! Ámen!”

Ha most imádkoztál Jézus elfogadásáért, kérlek, írj nekem angolul egy e-mailt a Rick@PastorRick.com e-mail címre, és tudasd ezt velem! Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, amely segít elkezdeni Jézussal való utazásod.

A félelem legyőzése a vírusválság idején

Az egészségügyi dolgozók továbbra is megfontoltan cselekednek az új koronavírus fertőzéseinek visszaszorítása, csökkentése és megelőzése érdekében. De milyen lelki válaszunk kellene, hogy legyen erre a világjárványra? Hogyan maradhat szilárd Krisztusba vetett reményünk, amikor ilyen sötét völgyön megyünk keresztül?

Rick pásztornak egy különleges üzenete van számodra, amely emlékeztet arra, hogy Isten mindig veled van, annak érdekében, hogy arra tudj összpontosítani, ami állandó, és hogy Isten feláldozhasson téged mások szolgálatára, még ebben a válságban is. Kérlek, hallgasd meg a kétrészes üzenetemet: „A félelem legyőzése a vírusválság alatt” március 24-25-én itt, a Napi remény blogon.

Tisztában vagyunk vele, hogy ez a vírus nem tart örökké. Ez az a völgy, amelyen átkelünk, és amelyen együtt fogunk átkelni.

 

 – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

„Jób felállt, bánatában megszaggatta köntösét, és leborotválta a fejét. Aztán a földre rogyott és imádkozott” (Jób 1,20 GW fordítás).

Gyerekként mondtad-e néha: „A botok és kövek összetörhetik a csontomat, de a szavak soha nem fognak bántani.” Ha már kinőttél a gyermekkorból, akkor tudod, hogy ez nem igaz.

A szavak és sok minden más is sebet ejt rajtunk. Amikor mélyek az élet sebei, nehéz rájönni, hogyan kell meggyógyítani.

Jób a Bibliában csaknem minden módon megsebesült, ám az imádkozással gyógyulást talált - erre te is képes vagy.

Jób bölcs, jó és nagyon gazdag ember volt. Férj és apa volt. De egy nap alatt szinte mindent elveszített. Elvesztette gazdagságát, minden gyermekét, majd egészségét is egy nagyon fájdalmas betegség miatt. Szinte minden lehetséges módon megsérült. Mégis imádta Istent, ahelyett, hogy megkeseredett volna. És végül Isten helyrehozta és megduplázta mindazt, amit elveszített.

Jób könyve 36. fejezetének 15–16. verse azt mondja: „A nehéz idők és a nehézségek Isten módjai a figyelmünk felhívására. És ebben a pillanatban Isten valóban ki akar vezetni téged a bajokból, és megteríteni asztalod kedvenc ételeiddel” (CEV fordítás).

Ha megsérülsz, Isten azt várja, hogy jóra fordíthassa a helyzeted. Segíteni akar neked, hogy átküzdd magad rajta, és meg akar áldani.

Amikor bánatos vagy, az a legfontosabb időszak a számodra, hogy imádkozz. Pont a legsötétebb órádban kell leginkább Istenhez fordulnod, és hagynod kell, hogy segítsen.

Ha megsérülsz, az imádság első módja a bánat. Pontosan mondd el Istennek, hogy érzed magad. Amikor rábízod az érzéseidet, imádkozol.

Jób így is tett: „Jób felállt, bánatában megszaggatta köntösét, és leborotválta a fejét. Aztán a földre rogyott és imádkozott” (Jób 1,20 GW fordítás).

Isten nem azért alkotta a tested, hogy negatív érzelmeket nyeljen el. Ha így teszel, egy nap olyan leszel, mint egy felrázott szódáspalack, és felrobbansz. Ahelyett, hogy elnyomnád az érzelmeid, mutasd ki őket Isten felé. Ő nem fél tőlük. Valójában neki is vannak érzelmei. A Biblia beszél arról, hogy Isten érez szeretetet, haragot, féltékenységet és bánatot. Isten képes kezelni a te érzéseidet is.

Kiálts az ÚRhoz még éjjel is! [...] Öntsd ki szíved az ÚR színe előtt, mint a vizet!” (Jsir 2,19 NCV fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan reagáltál a múltban, amikor sérelem ért?
  • Mi lett az eredménye egy ilyen típusú reakciónak?
  • Mi az a seb az életedben, ami még nem gyógyult be? Találj ma időt a bánatra! Pontosan mondd el Istennek, hogy érzed magad!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.03.17.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása