Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten azt akarja, hogy teljes mértékben engedelmeskedj

2020. május 13. 03:00 - nagynikoletta

20200513.jpg

„Uram, parancsot adtál arra, hogy teljes mértékben engedelmeskedjünk” (Zsolt 119,4 NCV fordítás).

Isten azt akarja, hogy engedelmeskedj neki. Ez egy eléggé alapvető igazság, amivel valószínűleg nem is ellenkeznél.

Azonban tudtad azt, hogy Istennek meghatározott szempontjai vannak, amelyek szerint szeretné, hogy engedelmeskedj neki? Az egyik ilyen, hogy azt akarja, hogy teljes mértékben engedelmeskedj!

Isten nem akarja, hogy te választhasd ki, mely utasításokat fogod követni. Azt akarja, hogy légy teljesen engedelmes.

A 119. zsoltár 4. versében ez áll: „Uram, parancsot adtál arra, hogy teljes mértékben engedelmeskedjünk” (NCV fordítás).

Ahhoz, hogy teljes mértékben engedelmeskedj Istennek, meg kell értened két igazságot.

Először is, Isten mércéje arról, hogy mi a jó és mi a rossz soha nem változott meg, és nem is fog. A kultúra változik. A közvélemény változik. Az igazság azonban nem változik. Ha valami helytelen volt 10 000 évvel ezelőtt, még ma is az; ha helyes volt akkor, még most is az. Az igazság örök.

Másodszor, Isten szélesebb látószöggel rendelkezik, mint te. Ő olyan dolgokat is lát, amelyeket te nem.

Amikor Isten látószögéből próbálsz nézni, az olyan, mintha egy hangya a te látószögedből próbálná meg szemlélni a teljes igazságot. Ez egyszerűen nem fog megtörténni. Nem vagy képes úgy látni, ahogy Isten lát. Tehát, bíznod kell benne.

Jakab levele 4. fejezetének 11. verse azt mondja: „Nem az a te dolgod, hogy eldöntsd, vajon [Isten] törvénye helyes vagy helytelen, hanem az, hogy engedelmeskedj neki” (TLB fordítás).

Az emberiség legrégebbi kísértése az, hogy kétségbe vonja Isten szavát. Az Édenkertben, amikor a Sátán odament Évához, ezt kérdezte: „Csakugyan azt mondta Isten, hogy a kert egyetlen fájáról sem ehettek?” (1Móz 3,1).

Amikor kísértésbe esel, a Sátán ugyanígy próbál téged is összezavarni.

Azon kapod magad, hogy elgondolkozol: „Tudom, hogy a Biblia azt mondja, hogy ezt ne tegyük meg, de ez valóban nekem is szól?”

Lehet, hogy felteszed magadnak a kérdést: „Isten tényleg ezt mondta?”

Csakúgy, amint Éva esetében tette, a Sátán téged is kísérteni fog, hogy kétségbe vond Isten szavát.

És amikor kísértésbe esel, hogy kételkedj, emlékezz erre a két igazságra: Isten igazsága soha nem változik, valamint Isten látószöge szélesebb, mint a tiéd. Neked csak bíznod és engedelmeskedned kell.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen az, amikor teljes mértékben engedelmeskedünk Istennek? Milyen kihívást jelenhet ez a napi rutinjaidban vagy az ismétlődő döntéseidben?
  • Hogyan nézel szembe az olyan kísértéssel, mint amilyennel Éva szembesült az Édenkertben?
  • Isten Igéjének mely részét vontad kétségbe? Milyen lenne bízni benne és engedelmeskedni neki?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.05.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása