Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten dicsőítése az első lépés a tanulásban

2020. május 27. 03:00 - Ivanyina Krisztina

Kezdd Istennel! Az első lépés a tanulásban: leborulni Isten előtt. Csak a bolondok hordják fent az orrukat, és hiszik bölcsnek magukat” (Péld 1,7 The Message fordítás).

Hogyan válhatsz nagyszerű tanulóvá?

Isten dicsőítésével.

A Biblia azt mondja: „Kezdd Istennel! Az első lépés a tanulásban: leborulni Isten előtt. Csak a bolondok hordják fent az orrukat, és hiszik bölcsnek magukat (Péld 1,7 The Message fordítás).

Egyszer Pál apostol azt mondta Timóteusnak, hogy sok emberrel az a probléma, hogy sok információnak a birtokában vannak, de nem tudják, hogy mi a legfontosabb. Tény, hogy Jézus azt mondta a vallási vezetőknek: „Állandóan a Bibliát olvassátok, mert azt gondoljátok, hogy abban találjátok meg az örök életet. De nem látjátok a fától az erdőt. Ezek az Írások mind rólam szólnak!" (Jn 5,39 The Message fordítás).

Egy nap, amikor az életed véget ér, meg fogsz állni Isten előtt. Az lesz az utolsó vizsgád. Sokkal fontosabb lesz, mint akármilyen teszt, amelyet a tanárodtól vagy professzorodtól kaptál.

A végső vizsgán Isten nem arról fog beszélni, hogy hogyan teljesítettél matematikából, vagy társadalomtudományból.

Azt fogja kérdezni: Ismersz engem?”

Hogyan fogsz válaszolni?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan lehetséges műveltnek lenni és mégis elmulasztani az élet lényegét?
  • Miért kezdődik az igazi bölcsesség Istennel?
  • Hogyan tette az Istennel való kapcsolatod jobbá az élet minden területét?

Isten ajándékot ajánlj fel neked. Elfogadod?

Ma van a nap. Ma van az a nap, amikor át kell lépned a korlátaidat, és azt mondani Jézus Krisztusnak: Kapcsolatban szeretnék lenni veled.” Hogyan tedd ezt meg? Csak kezdj el beszélgetni vele az imákon keresztül. Most is figyel téged. Kész arra, hogy mindent megtegyen, aminek meg kell történnie. Ezért jött a földre, halt meg a kereszten, és támadt fel.

Egy ajándékot akar adni neked, amelyet imádkozás által tudsz elfogadni: Ma, Jézus, én szeretném megtenni az első lépést feléd. Meg akarlak ismerni. Elismerem, hogy nem értek mindent. De, Jézus, minél jobban ismerlek, annál inkább át akarom adni neked az életemet. Meg akarom kapni az ajándékodat. Helyettesíteni a bűneimet azzal az ajándékkal, amely a megbocsátás, az aggodalmakat békességed ajándékával, és a haláltól való félelmet az örök élet ajándékával. Most behívlak az életembe, hogy tedd otthonoddá a szívemet! Imádkozom ezért a te nevedben. Ámen.”

Ha imádkoztál azért, hogy befogadd Jézust az életedbe, akkor kérlek, küldj egy emailt angol nyelven a Rick@PastorRick.com email címre. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes kiadványt, amellyel elkezdheted a Jézussal közös utazásodat.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.05.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása