Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Győzd le a félelmet úgy, hogy kitartasz Isten mellett

2020. június 12. 03:00 - Lilla:)

20200612k.jpg

„Urunk, tekints az ő fenyegetéseikre, és add meg szolgáidnak, hogy teljes bátorsággal hirdessék igédet” (ApCsel 4,29).

Mindannyian félünk valamitől. Sőt jelenleg egy igazán félelemmel teli időszakot élünk. Túl gyakran engedjük, hogy átvegye a félelem az uralmat az életünkben, és megakadályozzon minket abban, hogy kiálljunk amellett, amit Isten várna tőlünk.

Ahogy Dániel az oroszlánok vermében, mi is szembekerülünk olyan emberekkel és helyzetekkel, melyek megpróbálnak tönkretenni bennünket és a Krisztusba vetett bizalmunkat. A döntés azonban csak rajtunk áll.

Engedünk a félelmeinknek, vagy kiállunk Isten mellett a félelmeink ellenére is?

Ha úrrá akarsz lenni a téged lehúzó félelmeken, akkor meg kell értened, milyen előnyökkel jár, ha kiállsz Isten akarata mellett.

A legfontosabb, hogy látnod kell, Isten akarata szerint cselekedni egyértelmű győzelmet jelent az életedben jelenlévő félelmek felett, hiszen a félelem növekszik. Minden egyes alkalommal, amikor a félelem nyer, egyre jobban megerősödik. 

A félelem folyamatosan növekszik, ahányszor csak elutasítod Isten akaratának cselekvését. Végül pedig sarokba fog szorítani.

Ahogy a félelem növekszik, az életed zsugorodik.

Tehát mi a teendő?

Kövesd a korai keresztényeket! Kétségtelen, hogy nem mi vagyunk a keresztények első generációja, akiknek félelmei vannak. Az első hívőknek mindenféle üldöztetéssel kellett szembenézniük. Az apostolok cselekedetei könyv megmutatja, hogyan álltak ki ezzel szemben. Ahogy Az apostolok cselekedetei 4. fejezetében olvassuk, Péter és János nyíltan beszéltek Jézusról, és kegyetlen ellenállásba ütköztek.

Ezért tehát imádkoztak: „Urunk, tekints az ő fenyegetéseikre, és add meg szolgáidnak, hogy teljes bátorsággal hirdessék igédet” (ApCsel 4,29).

A válasz a te félelmeidre sem az, hogy feladod, hanem, hogy ennek ellenére is bátran haladsz tovább. Szembeszállsz a félelemmel. Ésszel nem tudsz rajta felülkerekedni, tehát az egyetlen esélyed, hogy megszabadulj a félelemtől az, hogy bízol Istenben, és szembenézel a félelemmel.

Sose felejtsd el: Isten nem választja szét előtted a Jordán folyót egészen addig, míg meg nem teszed az első lépést. (Nézd meg A királyok második könyve 2. fejezetének 8. versében, mit tett Isten Illéssel és Elizeussal.) Ha teszel egy lépést hittel, Isten megmutatja neked az utat. Ez azonban nem történik meg, ha a félelmeid által meg vagy kötözve.

Tégy ma egy lépést hitben, és figyeld meg, hogyan porlad szét a félelmed, ahogy Isten irányítja a lépéseidet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mely félelmeidet nehéz legyőznöd ebben a kritikus időszakban? Miért?
  • Miből veszed észre, hogy a félelmek elburjánzanak az életedben, mert te feladtad? Miből látod, ha a félelmek csökkennek annak köszönhetően, hogy nyíltan kiálltál Isten mellett?
  • Gyakorlatilag hogyan néz ki, hogy átadod a félelmeidet Istennek?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.06.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása