Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A bátorságod elvezeti a hitetleneket Istenhez

2020. június 14. 03:00 - nagynikoletta

courage_lead_others.jpeg

„Elrendelem, hogy birodalmam minden tartományában rettegve féljék Dániel Istenét! Ő az élő Isten, aki megmarad mindörökké. Az ő királysága megdönthetetlen, uralkodása végtelen” (Dán 6,27).

Olykor nehéz kiállni amellett, amiről tudod, hogy Isten akarja és elvárja, miközben mindenki más csak gúnyolódik.

Amikor azonban ezt megteszed, hitetleneket fogsz Istenhez vezetni.

Ezt látod Dániel életében is. Amikor Dániel bátran kiállt Isten mellett, és nyilvánosan imádkozott az igaz Istenhez (ahelyett, hogy Dárius királyt dicsőítette volna), az éhes oroszlánok vermébe vetették. Azonban, ahogy a közelmúltbeli áhítatainkban is láttuk, Isten megmentette Dánielt.

És Dárius király fel is figyelt erre.

A Biblia a következőket mondja a pogány királyról: „Akkor Dárius király ezt írta a birodalmában lakó különböző nyelvű népeknek és nemzeteknek: Békességetek növekedjék! Elrendelem, hogy birodalmam minden tartományában rettegve féljék Dániel Istenét! Ő az élő Isten, aki megmarad mindörökké. Az ő királysága megdönthetetlen, uralkodása végtelen. Ő megment, megszabadít, jeleket és csodákat tesz égen és földön. Ő mentette meg Dánielt is az oroszlánok karmából. Ennek a Dánielnek azután jó dolga volt Dárius, majd a perzsa Círus uralkodása alatt” (Dán 6,26–29).

A pogány királyok nem adnak ki ehhez hasonló rendeleteket. Nyilvánvaló, hogy Dárius az egyetlen igaz Isten követőjévé vált. Dániel bátorságot mutatott, és kiállt Isten mellett egy nagyon nehéz helyzet közepette. És Dániel bizonyságtétele Istenről vezetett Dárius azon döntéséhez, hogy követi Istent.

Amikor kiállsz Isten mellett a saját helyzetedben, bárhol is vagy, más emberek is fel fognak erre figyelni.

A bátorság – a valódi, Istent dicsőítő bátorság – elvezeti az embereket Istenhez.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A bátor cselekedetek miért olyan erőteljesek, hogy elvezetik a hitetleneket Istenhez?
  • Mikor volt olyan, hogy egy konkrét bátor cselekedet közelebb vitt téged Jézushoz?
  • Hogyan vezet Isten, hogy bízz benne és mutass bátorságot úgy, hogy másokat Jézushoz vezethess?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.06.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása