Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Koncentrálj arra, ami láthatatlan!

2020. július 18. 03:00 - gabormel

shutterstock_311651225.jpg

„A látható dolgok nem tartanak örökké, a láthatatlanok azonban örökkévalók. Ezért azokra fordítjuk a figyelmünket, amik láthatatlanok” (2Kor 4,18 CEV fordítás).

Minden, amit magad körül látsz, ideiglenes. Ezért amit nem láthatsz, az örökké megmarad.

És ezek a valóságok számítanak igazán.

Az igazság az, hogy a szellemi valóság sokkal valóságosabb, mint a fizikai. Ezért szükséges a szellemi dolgokra koncentrálni: arra, ami igazán valóságos. Létezik öt szellemi valóság, amit mindannyiunknak a szívünkre kell vennünk.

  • Isten azért alkotott, hogy szeressen téged (ld.: Jer 31,3). Isten azért teremtett, hogy szeressen téged, és azt akarja, hogy megtanuld viszont szeretni őt. Ez az élet legfontosabb valósága.
  • Az örökkévalóság számára teremtett (ld.: Préd 3,11). Billy Graham evangélista így beszélt a halálról: „Egy napon majd azt hallod vagy olvasod, hogy Billy Graham meghalt. Egy szót se higgy el belőle! Sokkal élőbb leszek, mint most! Csak a címem fog megváltozni. Isten jelenlétébe fogok menni.” Ő azóta már Isten jelenlétében él.
  • Isten két örök helyet készített. Mind a mennyország, mind a pokol valódi, szó szerinti helyek, nem csak a „létezés állapotai”.
  • Választanod kell, hogy hol töltöd az örökkévalóságot. Egy napon nem véletlenül fogod magad a pokolban találni. A döntésed miatt kerülsz oda. Ha azt választod, hogy Jézust teszed életed urává, akkor vele fogod tölteni az örökkévalóságot a mennyországban. Ha úgy döntesz, hogy Jézust elutasítod, az örökkévalóságot a pokolban fogod tölteni. Nincs harmadik lehetőség.
  • A választásra nincs második esély. A választásodnak időkorlátja van. Egy egész élet áll a rendelkezésedre, hogy dönts, a halál után viszont már nem gondolhatod meg magad.

Amit ezzel az öt igazsággal kezdesz, nem csak az örök sorsodra lesz hatással, hanem átalakítja az életed az örökkévalóság ezen oldalán is.

Bizonytalan világban élünk, tehát ha még nem döntöttél Jézus mellett, ne vonakodj megtenni még ma!

Ha készen állsz arra, hogy Jézus iránt kötelezd el az életed, akkor így imádkozhatsz:

„Drága Jézus! Megígérted, hogy ha hiszek benned, minden, amit valaha rosszul cselekedtem, megbocsátod nekem. Megismerhetem majd életem célját, és egy napon befogadsz engem örök otthonodba a mennyországba.”

„Megvallom bűneimet, és hiszem, hogy te vagy az én Megváltóm. Uramként fogadlak az életembe. Ma életem minden részét a te irányításod alá helyezem. Jogodban áll rendelkezni az életem felől.”

„Jézus! A szeretetedben szeretnék megpihenni. Köszönöm, hogy nem nekem kell megszereznem, kiérdemelnem, vagy dolgoznom érte. Életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy téged szolgáljalak és ne magamat. Alázatosan átadom az életemet neked. Kérlek, ments meg, és fogadj be a családodba! Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért fontos a láthatatlan dolgokra összpontosítani?
  • Isten hogyan fedi fel a láthatatlant számodra?
  • Szerinted Isten miért ad egy egész életet ahhoz, hogy Jézus mellett dönts, viszont nem ad második választási lehetőséget a halál után?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása