Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor reménytelennek érzed magad, kezdj el imádkozni!

2020. augusztus 07. 03:00 - Lilla:)

pray-3611519_1920.jpg

„A hal belsejéből Jónás imádkozott az ÚRhoz, az ő Istenéhez” (Jón 2,2 NIV fordítás).

Érezted már valaha, hogy elnyel az élet? Talán depresszió, konfliktusok, aggodalmak vagy bűn vett körül, és reménytelennek érezted a helyzetet.

Remélem, hogy jelenleg nem így áll a helyzet, de lesz olyan, amikor ezt érzed majd. Lehet, hogy elvesztesz egy szeretett személyt, vagy odalesz a munkád, esetleg az egészséged.

Amikor reménytelen helyzetekkel kell szembenézned, gondolj arra, amit Jónás tett!

Miután Jónás elfutott Isten neki tervezett küldetése elől, Isten odaküldött egy nagy halat, hogy elnyelje őt. Ahogy a nagy halban ült, Jónás felnézett Istenre.

Sőt, Jónás próféta könyvének egész második fejezete arról szól, hogy Jónás imádkozik, amíg elsüllyed az óceánban, és elnyeli őt a nagy hal. Ez számunkra is lecke: amikor túlterheltnek érezzük magunkat, szükséges, hogy felnézzünk Istenre imádságban.

Már a fejezet elején olvashatjuk, hogy „A hal belsejéből Jónás imádkozott az ÚRhoz, az ő Istenéhez” (Jón 2,2 NIV fordítás).

Néhány problémánk sosem fog eltűnni, hacsak nem tanulunk meg imádságban Istenhez folyamodni.

Márk evangéliuma 9. fejezetében arról olvashatunk, hogy Jézus követői megpróbálnak kiűzni egy démont, ám nem járnak sikerrel. Megkérdezik Jézust, hogy mi volt ennek az oka, ő pedig ezt válaszolja: „Ez a fajta csak imádság által jöhet ki” (Mk 9,29 NIV fordítás).

Néhány gondunk olyan mélyen gyökerezik, hogy csak a kitartó imádság oldhatja meg. Nem elég, ha csak egyszer imádkozol érte. Ha valami csak annyira érdekel, hogy egyszer imádkozz érte, akkor igazából nem is fontos számodra. Ha valóban szeretnéd, hogy változás történjen az életedben, akkor újra és újra imádkozol érte.

Isten látni szeretné, hogy mi az, amit olyan kétségbeesetten akarsz, hogy folyamatosan az imádságaid tárgyát képezi. Jobban érdekli az, hogy építse a hitedet, mint hogy válaszoljon minden apró imádságra.

Ha ma reménytelennek érzed magad, nézz fel Istenre, és állj neki kitartóan imádkozni! Soha ne add fel!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Miért kezeljük gyakran végső mentsvárként az imádságot, amikor reménytelennek érezzük magunkat?
  • Mi az az életedben, amiért kitartóan imádkozol?
  • Van az életednek olyan része, ami kapcsán reménytelenséget érzel, és imádkoznod kellene érte? Kit tudsz megkérni, hogy imádkozzon veled folyamatosan ezzel kapcsolatban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.31.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása