Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mi fedi fel a szíved?

2020. szeptember 13. 03:00 - csmsdvd

longhorn_cowfish.jpg

„URam, segíts irányítani a nyelvem; segíts, hogy óvatos legyek abban, amit mondok!” (Zsolt 141,3 NCV fordítás).

Hogyan tud segíteni Isten abban, hogy mit mondunk a szánkkal? Úgy, hogy közvetlenül a forrásra hat: a szívünkre!

Mondtad már valaha: „Nem tudom mi történt velem, én nem ilyen ember vagyok”? Az igazság az, hogy a szádon nem jön ki semmi olyan, ami előzetesen ne fogant volna már meg a szívedben.

Vagyis nem a kimondott szavak hoznak kellemetlen helyzetbe vagy sodornak bajba, hanem ami a szívedben van. Az jön ki a bensődből, ami benned van. A Biblia azt mondja: „amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj” (Mt 12,34).

Szavaid a szíved állapotát tükrözik vissza. Ha valakinek éles a nyelve, az haragos szívre vall. Aki sokat dicsekszik, annak a szívében bizonytalanságérzés van. A túlságosan bőbeszédű ember nyugtalan a szívében. A kritikus szavak egy megkeseredett szívre mutatnak.

Azonban amikor bátorító szavakat mondasz másoknak, az egy olyan szívből jön, amelyben öröm van. Amikor gyengéd szavakkal szólsz egy elkeseredett emberhez, azt mutatja, hogy szeretet van a szívedben.

Amikor kedves és vigasztaló szavakat mondasz az embereknek, akkor békesség van a szívedben. Amit mondasz, elárulja, hogy milyen vagy legbelül.

A szennyeződést csak a forrásánál lehet megszüntetni. Amikor Isten segít abban, hogy uralkodni tudj a szádon, akkor belülről kifelé haladva változtat meg.

Isten a szívátültetésekre szakosodott, és kész bárkit megváltoztatni, aki hozzá megy függetlenül attól, milyen volt korábban.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen szívre utalnak a szavaid?
  • Biztattak már kedves, vigasztaló szavakkal? Jelentett ez bátorítást számodra?
  • Isten szívet változtató munkájához milyen szokások kialakításával tudsz hozzájárulni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.09.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása