Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Összpontosíts arra, ami örökkévaló!

2020. szeptember 17. 03:00 - csmsdvd

uhu.jpg

„A láthatók ideig valók, de a láthatatlanok örökkévalók! Ezért azokra a dolgokra figyelünk, amelyek láthatatlanok” (2Kor 4,18 CEV fordítás).

Emberi mivoltunk nagyon sok frusztrációt, várakozást, fájdalmat el tud viselni mindaddig, amíg van reménysége.

Amint viszont a remény elveszett, az emberek feladják.

Az egyetlen örökkévaló reménységet Jézus nyújtja. Ez egy olyan reménység, ami sohasem keserít el. Ahhoz viszont, hogy megértsd a Jézusban való reménységet, a megfelelő távlatra is szükséged van.

Ez azt jelenti, nem csak azt nézed, ami jelenleg van. Ahelyett, hogy az átmenetire összpontosítanál, az örökkévalóra figyelsz. Például az okostelefonon érkező hírek helyett figyelj jobban Isten szavára!

A nehézségek nem tartanak örökké. Az Istenbe vetett reménység viszont örökké tart. A Biblia azt mondja: „Három dolog marad meg örökké: a hit, a remény és a szeretet. Ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet” (1Kor 13,13 NCV fordítás).

Az irodám falán lóg egy tábla, amely héber betűkkel vésett. Az emberek folyton megkérdezik, mit jelent ez a héber szöveg. Egyszerűen ez áll rajta: „Ez is el fog múlni.”

Akkor szeretek ránézni, amikor nehéz időszakon megyek keresztül. Arra emlékeztet, hogy akármilyenek is a körülményeim, ezek csak átmenetiek. Az életedben semmilyen gond sem tart örökké. El fog múlni. Akkor is, ha az egy életen át tartó, krónikus probléma, az örökkévalóságba nem viszed magaddal.

Pál második levele a korinthusiakhoz 4. fejezetének 18. verse emlékeztet minket erre: „A láthatók ideig valók, de a láthatatlanok örökkévalók! Ezért azokra a dolgokra figyelünk, amelyek láthatatlanok” (CEV fordítás).

A problémáid nem tartanak örökké. A koronavírus járvány sem tart örökké. A gazdaság bizonytalansága sem tart örökké.

Vannak viszont olyan dolgok Isten világmindenségében, amiket nem látsz, de örökké fognak tartani. A hit, a remény és a szeretet örökké fognak tartani. És ha hiszel Jézusban, mindörökké Istennel leszel az örökkévalóságban.

Reménykedj Jézusban! „Ne csoszogjál lehorgasztott fejjel az előtted lévő dolgokban elmerülve! Nézz fel, és légy figyelmes arra, ami Krisztus körül történik – ott van a cselekmény! Lásd a dolgokat az ő szemszögéből!” (Kol 3,2 The Message fordítás).

Krisztusban való reménységed egy beteljesült remény lesz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ilyen bizonytalan időben, mit jelent számodra Jézusban reménykedni?
  • Hogyan segíthetsz másoknak megőrizni a Krisztusban való reménységüket?
  • Milyen példák vannak olyan örökké tartó dolgokra, amikre összpontosíthatunk, amikor nehézségekkel szembesülünk?

Jézusba vetetted reménységedet?

A Biblia azt mondja, hogy csakis az Istenbe vetett bizalommal, a Fián, Jézus Krisztuson keresztül juthatunk a mennybe. Nem kell kiérdemelnünk Isten szeretetét, sem felküzdenünk magunkat a mennybe. A Biblia szerint: „Mert kegyelemből üdvözültetek a hit által. Ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka: nem tettek által, hogy senki se dicsekedjék” (Ef 2,8–9).

Ha még nem bízol Jézusban, és még nem köteleződtél el az ő követésére, miért várnál tovább? Ha készen állsz arra, hogy átlépj ezen a határvonalon, és meghozd azt a döntést, hogy hiszel Jézus Krisztusban és követed őt, mondd el ezt az imát:

„Drága Jézus, ígéretet tettél arra, hogy ha hiszek benned, mindenre, amit valaha rosszul tettem, megbocsátást nyerek, megismerhetem az életem célját, és egy napon befogadsz engem örök otthonodba, a mennyországba.

Megvallom bűneimet, és hiszem, hogy te vagy az én Megváltóm. Megígérted, hogy ha megvallom bűneimet, és benned bízom, megmentesz engem. Bízom szavaidban, miszerint kegyelemből van üdvösségünk a hit által, és nem tettek által. Befogadlak az életembe Uramként. Ma életem minden részét a te irányításod alá helyezem. Neked jogodban áll rendelkezni az életemről.

Jézus, az életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy téged szolgáljalak, és ne magamat. Átadom neked az életem, és kérlek, ments meg, és fogadj be a családodba! A te nevedben imádkozom. Ámen!”

Ha elmondtad ezt az imát, hogy befogadd Jézust, kérlek küldj egy e-mailt angol nyelven Rick Warrennek a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd vele. Szeretne küldeni neked néhány, angol nyelvű ingyenes anyagot, amelyek segíthetnek a Jézussal való utad megkezdésében.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.09.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása