Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten terve a fájdalmadra

2020. szeptember 25. 03:00 - ReveSz

20200925.png

„Ha olyan módon szenvedsz, ami tetszik Istennek, akkor továbbra is tedd azt, ami igaz, és bízd az életedet Istenre, aki téged teremtett, mert ő soha nem fog cserben hagyni téged” (1Pt 4,19 NLT fordítás).

Emlékszel, hogy milyen volt a fotózás mielőtt minden digitális lett? Mikor készítettél egy képet, az első dolog, amit kaptál, az egy negatív volt. Aztán, hogy visszakapd a negatívból az eredeti képet, egy sötét szobába kellett menned, és egy fénnyel kellet átvilágítani a negatívot, hogy az alatta lévő fotópapíron megjelenjen a pozitív, színes fotó.

Ez az, amit Isten kezdeni akar az igazságtalanságokkal az életünkben. Mindannyiunknak van. Az emberek rosszul bánnak velünk. Átmennek rajtunk. Kihasználnak. Isten minden negatív dolgot át akar venni tőled, és Jézus fényével szeretné átvilágítani ezeket a negatív dolgokat, hogy pozitívvá formálja, az élet egy színes fotójává, ahogyan azt Isten megtervezte az életünkre.

„Ha olyan módon szenvedsz, ami tetszik Istennek, akkor továbbra is tedd azt, ami igaz, és bízd az életedet Istenre, aki téged teremtett, mert ő soha nem fog cserben hagyni téged” (1Pt 4,19 NLT fordítás). A legfontosabb dolog, amire emlékezhetsz, amikor igazságtalansággal nézel szembe, hogy Jézus melletted áll.

Az egész Szentírásban Isten egy különleges odafigyelést mutat azok felé, akikkel igazságtalanul bántak. Ő az igazságosság Istene. Hallja kiáltásodat, látja a fájdalmadat és ismeri a sebeidet. Nem azt kaptad, amit gondoltál, hogy megérdemelsz, de Istennek van egy terve a fájdalmadra.

Mikor Isten szeretetének fényével világítod át a körülményeidet, ő át tudja formálni a fájdalmaidat egy gyönyörű képpé. Átformálja ezen keresztül a személyiségedet. Erősebbé tesz. Ami a legfontosabb: ő fel tudja használni a fájdalmaidat.

Soha nem fogsz magyarázatot kapni megannyi fájdalomra, amit el kellett szenvedned az életben. Mikor a mennybe kerülsz, akkor lehet jobban megérted, miért történtek veled rossz dolgok. De Isten nem tartozik neked magyarázattal ezekért.

Itt van azonban a jó hír: Nincs szükséged magyarázatra. Csak tudnod kell, hogy Isten szeret téged. Terve van számodra. Isten rendezni fogja a számlát azzal, aki bántott téged.

Isten sosem pazarol el egy fájdalmat. Engedd, hogy az evangélium fénye beragyogja, és Isten használni fogja a fájdalmadat – az igazán igazságtalan dolgokat is, amik veled történtek –, és egy gyönyörű képet fog belőle formálni az életeden át.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan képes Isten használni a fájdalmadat a múltból, hogy segíthess más embereken?
  • Milyen módon formálta Isten a személyiségedet, mialatt egy igazságtalan helyzeten kellett keresztülmenned?
  • Megtorlás helyett, mit gondolsz, Isten mit szeretne, hogyan bánjál azzal az emberrel, aki veled igazságtalanul bánt? Ha szeretetből válaszolsz, az hogyan hat rád?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.09.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása