Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Válaszd a rövid távú fájdalmat a hosszú távú nyereségért!

2020. szeptember 26. 03:00 - Erika1832

when-your-sweating-does-it-always-mean-your-burning-calories-even-if-your-not-working-out_612eedfa966c3072.jpg

„[Mózes] úgy döntött, hogy inkább Isten népével együtt a rossz bánásmódban részesüljön, minthogy élvezze a bűn gyorsan múló örömeit” (Zsid 11,25 NIV fordítás).

Ahhoz, hogy Isten akarata szerinti emberré váljunk, arra van szükség, hogy a hosszú távú nyereség érdekében a rövid távú fájdalmat válasszuk.

Bárki, aki valaha sportolt, tisztában van ezzel. Keményen kell edzened, és meg kell dolgoznod annak érdekében, hogy játszhass egy bajnokságon. Nem csak odasétálsz, és versenyezel a bajnoki címért. Ha valamiben jó akarsz lenni, el kell fogadnod a rövid távú fájdalmat a hosszú távú nyereség érdekében.

És ez nem csak a sportban van így. Ez érvényes a pénzügyekre és a kapcsolatokra is. Jó a házasságom, de Kay-jel évekig keményen dolgoztunk rajta, hogy ilyen legyen. Nem jött könnyen. Dolgoznod kell azért, hogy a házasságod virágozzon ugyanúgy, mint bármi másért az életben.

Miért fontos ezt eldöntenünk az életünkben? Mert az élet legtöbb problémája abból származik, hogy nem toleráljuk, ha késlekedik a beteljesülés. A társadalom arra tanít minket, hogy ezt mondjuk: „Mindent akarok, most akarom, ingyen akarom, és azt akarom, hogy könnyű legyen.” Viszont az élet nem így működik!

Mózes hozott egy döntést: „úgy döntött, hogy inkább Isten népével együtt a rossz bánásmódban részesüljön, minthogy élvezze a bűn gyorsan múló örömeit” (Zsid 11,25 NIV fordítás).

Ez a vers azt állítja, hogy a rossz bánásmódot választotta, hogy elviseli a rövid távú fájdalmat a helyes cselekvés hosszútávú nyeresége érdekében.

Az életedben te is fogsz találkozni fájdalommal. De ha úgy döntesz, hogy most a nehéz dolgot választod, hogy fáradozol, fegyelmezetten tanulsz, növekedni fogsz, megerősödsz, éretté válsz, akkor később, az életed során megkapod mindennek a jutalmát.

Amikor úgy döntesz, hogy a rövid távú fájdalmakat választod, mint ahogy Mózes tette, meg fogod tapasztalni, hogy Isten meg fog szabadítani téged, hogy élvezhesd mindennek a hosszútávú jutalmát.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen rövid távú fájdalommal nézel szembe most, ami az örökkévalóságban fog gyümölcsöt hozni?
  • Hogy láttad, a nehéz döntéseid vagy a kemény munkád hoz számodra eredményt hosszú távon?
  • Hogyan tudsz Jézusra még inkább hasonlítani, amikor a nehéz dolgot választod most, még ha ez azt is jelenti, hogy szenvedned kell vagy nehézséget kell elviselned?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.09.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása