Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Erre a három dologra összpontosíts önmagad helyett!

2020. november 01. 03:00 - Lencsés Tamás

„Hadd töltse be a menny a gondolataidat; ne töltsd azzal az idődet, hogy aggódsz a földi dolgok miatt!” (Kol 3,2 TLB fordítás).

Az igazi szabadság akkor jön el, amikor gondolataidat Isten igazságára összpontosítod. De hogyan tudod a gondolataidat a helyes dolgokra összpontosítani, azért, hogy megtapasztalhasd ezt a szabadságot? Ime három dolog, amiket te is meg tudsz tenni, amik a legnagyobb változást hozzák gondolataid irányításában.

Első: gondolj Jézusra! A Biblia így szól A zsidókhoz írt levél 12. fejezetének 3. versében: „Gondolj Jézus példájára. Kitartott, amikor a gonosz emberek ördögi dolgokat tettek vele. Tehát ne csüggedjetek, és ne hagyjátok abba a próbálkozást” (NCV fordítás). Mi ad erőt neked arra, hogy ne hagyd abba? Az, ha Jézusra gondolsz. Állandóan tartsd szem előtt, amit a Biblia mond arról, hogy ki Ő, és emlékezz a példára, amit Ő mutatott neked arra, hogy hogyan élj Istennek tetsző életet.

Második: gondolj másokra!Gondoljunk egymásra, és segítsük egymást a szeretet kimutatásában és a jó cselekedetekben” (Zsid 10,24 NCV fordítás). A világon a legtöbb ember először magára gondol. Tehát bárki, aki többet gondol másokra, mint saját magára, az ragyogni fog. Amikor tudatos döntésed alapján arra összpontosítasz, hogy mire lehet szüksége másoknak, és hogy te hogyan tudsz nekik segíteni, akkor saját problémáid nehezen tudnak majd lenyomni.

Harmadik: gondolj az örökkévalóságra! Pál apostol kolosséiakhoz írt levelének 3. fejezete 2. versében ez áll: „Hadd töltse be a menny a gondolataidat; ne töltsd azzal az idődet, hogy aggódsz a földi dolgok miatt!” (TLB fordítás). Bármi miatt is aggódsz ma, valószínűleg öt év múlva nem fog számítani, és még kevésbé fog számítani az örökkévalóságban. Minden más távlatba kerül, ha az örökkévalóság fényében gondolsz az életedre.

Bármilyen helyzetben találod ma magad, állj meg, és gondold át, mi jár a fejedben. Ezután dönts úgy, hogy Jézusra, más emberekre és az örökkévalóságban lévő otthonodra koncentrálsz. Ez elveszi a fókuszt önmagadról. Istennek az a terve, hogy így élj. Ha így teszel, az teljesen át fogja alakítani az életedet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha azon gondolkodsz, milyen szükségletei vannak más embereknek, ez hogyan ad helyes perspektívát saját problémáidnak?
  • Milyen igazságokra kell ma koncentrálnod azzal kapcsolatban, hogy ki Jézus, és mit tett érted?
  • Ha az örökkévalóság fényében gondolsz a legnagyobb problémádra, hogyan változtat ez meg téged?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.10.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása