Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne félj teljesen Istenben bízni!

2020. november 10. 03:00 - Erika1832

trustwalk2.png

„Megismertük Isten irántunk való szeretetét, és bízunk az ő szeretetében... mert Isten tökéletes szeretete elűzi a félelmet” (1Jn 4,16.18 NCV fordítás).

Több ezer emberrel beszélgettem arról, hogy miért nem bíznak teljesen Istenben. Általában a következő három okot sorolták fel: Az emberek attól tartanak, hogy ha teljes egészében Istennek adják az életüket, elveszítik a szabadságukat, elveszítik a vidámságot, vagy Isten valamiféle vallási fanatikussá teszi őket.

Egyik sem hangzik bátorítónak.

Istennek azonban van válasza arra, hogy félünk benne bízni. A Biblia azt mondja: „Megismertük Isten irántunk való szeretetét, és bízunk az ő szeretetében... mert Isten tökéletes szeretete elűzi a félelmet” (1Jn 4,16.18 NCV fordítás).

Isten szeret téged. Isten cselekvő szeretete teremtett téged. A Bibliában ezt Isten újra és újra világossá teszi. Isten talált ki téged ,és azért teremtett, hogy szeressen téged, és hagyja, hogy te is szeresd őt.

Isten szeretetének legnagyobb bizonyítéka Jézus. Isten emberi lény formájában jött el a Földre, hogy megmutassa, milyen is ő valójában. Aztán megmutatta nekünk, hogy mennyire szeretett minket azzal, hogy meghalt a kereszten.

A kereszt egyszer és mindenkorra azt mondja nekünk, hogy teljes mértékben bízhatunk Istenben. Rábízhatjuk az életünket, mert ő odaadta értünk a Fia életét.

Ha Isten igazat mond az Igéjében, hogy szeret téged, tudod, hogy nem fogja elvenni a szabadságodat vagy a vidámságodat, és nem fog fanatikussá változtatni téged.

Isten nem egy kozmikus örömgyilkos. Ő a te mennyei Atyád.

Minél inkább ismered Istent, annál jobban bízol benne, és annál kevésbé fogsz félni tőle.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen félelem tart vissza leginkább attól, hogy teljesen bízzál Istenben?
  • Szerinted miért segít jobban megbíznod benne, ha megérted Isten szeretetét?

Készen állsz arra, hogy bízzál Jézusban?

Ha eddig nem bíztál Jézusban, és elhatároztad magad, hogy követni szeretnéd őt, miért várnál tovább? Mond el ezt az imát:

„Kedves Jézus, megígérted, hogy ha hiszek benned, mindent, amit valaha is rosszul tettem, megbocsájtasz, fel fogom ismerni életem célját, és egy nap befogadsz engem a mennyei örökkévaló otthonodba.

Elismerem a bűnömet, és hiszem, hogy te Isten vagy, az én Megváltóm. Uramként fogadlak be az életembe. Ma az életem minden részét átadom és alárendelem a te vezetésednek. Jogod van döntéseket hoznod az életemre vonatkozólag.

Jézus, szeretnék a szeretetedben megnyugodni. Köszönöm, hogy nem kell kiérdemelnem, megérdemelnem, vagy megdolgoznom érte. Arra akarom használni a további életem, hogy téged szolgáljalak ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Alázatosan elkötelezem magam melletted, és kérlek, ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.11.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása