Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Minden tekintetben bízhatsz Istenben

2020. november 12. 03:00 - gabormel

prayer-life-808x454.jpg

„Mert az ÚR szava igaz, és minden tettében bízhatunk” (Zsolt 33,4 NLT fordítás).

Az élet egyik nagy kérdése: „Kiben fogsz megbízni?” Az, hogy erre a kérdésre miként felelsz, meghatározza, hogy boldog vagy boldogtalan, sikeres vagy sikertelen vagy-e, és hogy kezdesz-e valamit az életeddel vagy elpazarolod azt.

Ki az, aki mindig a te érdekedet tartja a szeme előtt? Ki segít az életed legfontosabb döntéseinek a meghozatalában? A közvéleményben kellene bíznod? Nem biztos, hogy jó ötlet, mivel folyamatosan változik. A legújabb trendeket meghatározó hírességekben kellene bíznod? A trendek változnak, a divatok megfakulnak. Kritikus életviteli döntéseket a közösségi médiában olvasottak alapján kellene hoznod? Pusztán azért, mert online jelenik meg, nem jelenti azt, hogy valóban hiteles vagy megbízható.

Mi van azzal, ha magadban bízol? Az igazság az, hogy az érzelmeink hazudhatnak nekünk. A Biblia azt mondja: „A szív mindennél álnokabb, és szörnyen gonosz: ki ismerheti?” (Jer 17,9 KJV fordítás). Amikor az érzelmeink szerint élünk, könnyen manipulálhatnak minket más emberek és a változó érzelmeink.

Ha valakire vagy valamire bíznád az életedet és a jövődet, akkor a legjobb, ha olyan valakit választasz, aki a legjobbat akarja neked, mindent tud, tökéletes, és soha nem fog hazudni neked. Mindez korlátozza a lehetőségeidet: Istenre.

Nincs olyan, aki mindig csak az igazat mondaná el neked. Ködösíteni fognak és szűrni, hogy szép hangzású legyen. Nem fogják elmondani, amit hallanod kell. De amit hallanod kell, az az igazság, mert az igazság szabaddá tesz. A hazugságok magadról, másokról, a világról és arról, hogy milyen is valójában az élet: csak fogságban fognak tartani.

Ahhoz, hogy szabaddá válj, rendelkezned kell az igazsággal. Mint ahogy azt már sokszor mondtam, az igazság szabaddá tesz, de előtte boldogtalanná. Nem szeretjük az igazságot. Nem akarjuk azt hallani, hogy életünk legtöbb problémáját a rossz döntéseink hozzák. Nem akarjuk hallani, hogy saját önfejűségünk, egónk és bizonytalanságunk okozza a stresszt az életünkben, de ez az igazság.

A 33. zsoltár 4. versében ezt olvassuk: „Mert az ÚR szava igaz, és minden tettében bízhatunk” (NLT fordítás).

Isten kimondta, és ez el is dönti a kérdést – akár hiszed, akár nem. Isten nem várja a véleményedet, hogy kitaláld, mi a helyes és mi a rossz. Ha Isten mondja azt, akkor az igaz.

Bízhatsz Istenben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miben fogsz ma Istenben bízni?
  • Miért könnyebb elhinni a más emberektől vagy a médiából hallott hazugságokat, mint Isten igazságában bízni?
  • Isten minden szavát elfogadod igazságként? Miért igen, vagy miért nem?

 

Készen állsz arra, hogy bízz Jézusban?

Annak tudata, hogy Isten soha nem szűnik meg szeretni téged, azt jelenti, hogy elengedheted a félelmeidet. Ő irányít, és a te érdekedet tartja a szeme előtt. Soha nem fog elhagyni téged.

Nem kell kivívnunk a szeretetét, vagy megdolgozni a mennybe vezető útért. A Biblia azt mondja: „Kegyelemből részesültetek a megváltásban a hit által – ez nem tőletek van, ez Isten ajándéka –, nem a tettek által, hogy senki se dicsekedhessen” (Ef 2,8–9 NIV fordítás).

A Biblia szerint csak akkor juthatunk a mennybe, ha Istenben bízunk Fia, Jézus Krisztus által.

Ha nem bízol Jézusban, és még nem kötelezted el magad a követésére, miért várnál tovább? Ha készen állsz arra, hogy átlépd ezt a határvonalat, és elhatároztad, hogy hiszel Jézus Krisztusban, és követed őt, mondd el ezt az imát:

„Drága Jézusom! Megígérted, hogy ha hiszek benned, mindent megbocsátasz, amit valaha rosszul tettem, meg fogom ismerni életem célját, és egy nap befogadsz majd engem örök otthonodba, a mennybe.”

„Megvallom bűneimet, és hiszem, hogy te vagy az én Megváltóm. Megígérted, hogy ha megvallom bűneimet, és bízom benned, akkor megmenekülök. Bízom benned, amikor azt mondod, hogy az üdvösség a hit által, a kegyelmedből fakad, nem pedig a tetteim révén. Uramként fogadlak az életembe. A mai napon életem minden részét átadom neked. Úgy akarom élni az életemet, ahogyan te szeretnéd, hogy tegyem.”

„Jézusom, szeretnék megpihenni a te szeretetedben. Köszönöm, hogy ezt nem kell kiérdemelnem vagy megdolgoznom érte. Életem hátralévő részét arra szeretném használni, hogy téged szolgáljalak ahelyett, hogy magamnak szolgálnék. Alázatosan elkötelezem az életem neked. Kérlek, ments meg, fogadj be a családod tagjai közé! A nevedben imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.11.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása