Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten terve a mennybe jutásodról

2020. november 13. 03:00 - gerbeaud

20201113.jpg

„Isten azt mondja, hogy elfogad és felment bennünket – »bűntelennek« nyilvánít minket –, ha bízunk abban, hogy Jézus Krisztus elveszi a bűneinket. És mindannyian ugyanúgy üdvözülhetünk, ha Krisztushoz jövünk, függetlenül attól, hogy kik vagyunk vagy milyenek voltunk” (Róm 3,22 TLB fordítás).

A Biblia ezt mondja: „Az örömhír elmondja nekünk, hogy hogyan tesz igazzá bennünket az Úr az ő szemében. Ez kezdettől a végéig hit által megy végbe, ahogyan az Ige is mondja: »Az igaz ember pedig hit által él«” (Róm 1,17 NLT fordítás). Isten Igéje azt is mondja: „Kegyelemből részesültetek a megváltásban a hit által – ez nem tőletek van, ez Isten ajándéka –, nem a tettek által, hogy senki se dicsekedhessen” (Ef 2,8–9 NIV fordítás).

Az örömhír az, hogy Jézus halála és feltámadása utat biztosított számunkra az Atyához. Más szóval: csak Jézus Krisztus által Istenben bízva juthatunk a mennybe.

Hogyan fejezzük ki Krisztusba vetett hitünket? Itt egy egyszerű, bibliai útmutató:

Ismerd be, hogy szükséged van a Megváltóra!

Nem tudunk magunktól eljutni Istenhez. Mind bűnösök vagyunk. Mind elrontottuk. A mennyország tökéletes, mi azonban nem vagyunk azok.

De a Biblia azt mondja: „Ha megvalljuk bűneinket, hűséges és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden becstelenségtől” (1Jn 1,9). És Pál apostol azt mondja nekünk: „Isten azt mondja, hogy elfogad és felment bennünket – »bűntelennek« nyilvánít minket –, ha bízunk abban, hogy Jézus Krisztus elveszi a bűneinket. És mindannyian ugyanúgy üdvözülhetünk, ha Krisztushoz jövünk, függetlenül attól, hogy kik vagyunk vagy milyenek voltunk” (Róm 3,22 TLB fordítás).

Higgy Jézusban!

A Biblia azt mondja: „Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz” (ApCsel 16,31). Ez azt jelenti, hogy hisszük, hogy Jézus az, akinek a Biblia mondja, és teljes mértékben bízunk benne a jövőnk érdekében. Jézus azt mondta: „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam” (Jn 14,6).

A Krisztusba vetett hitünknek konkrétnak kell lennie: „Ha tehát Uradnak vallod Jézust, és hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz. Mert hit által igazulunk meg, és vallást teszünk, hogy üdvözüljünk. Ahogyan az Írás szól: »mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül«” (Róm 10,9–10.13).

Valld meg Jézusnak az elköteleződésedet!

Mondd el Jézusnak, hogy rábíztad az életedet! Valld meg, hogy hiszel benne és az ígéreteiben! Jézus azt mondta: „Aki hisz énbennem, az nem csak énbennem hisz, hanem Istenben, aki elküldött engem; és aki engem lát, az azt látja, aki elküldött engem. Én világosságul jöttem ebbe a sötét világba, hogy aki hisz énbennem, ne maradjon a sötétségben” (Jn 12,44–46).

Támaszkodj Isten ígéreteire!

Támaszkodhatsz Isten ígéretére: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (Jn 3,16). Nem számít, mit csináltál vagy mióta teszed azt, Isten azt ígéri, hogy mindenki, aki hisz Jézusban, örökké vele lesz a mennyben.

A Krisztus iránti elkötelezettség imája:

Ha eddig nem bíztad az életedet Jézusra és nem kötelezted el magad az ő követésére, miért várj tovább? Imádkozd ezt az imát:

„Drága Jézus! Azt ígérted, hogy ha hiszek benned, megbocsátasz minden rosszat, amit valaha tettem, meg fogom ismerni az életem célját, és egy nap majd befogadsz örök otthonodba, a mennybe.

Megvallom minden bűnömet, és hiszem, hogy te Isten vagy, a Megváltóm. Befogadlak a szívembe az életem Uraként. Ma átadom az életem minden területét a te vezetésednek. A te kezedbe adom az életem döntéseit.

Jézus, a szeretetedben szeretnék megpihenni. Köszönöm, hogy azt nem kell elnyernem, kiérdemelnem vagy megdolgoznom érte. Az életem hátralevő részében téged akarlak szolgálni, és nem magamat. Alázattal rád bízom az életemet, és kérem, hogy ments meg engem, és fogadj be a családodba! Jézus, a te nevedben kérem. Ámen.”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Van-e olyan lépés, amit még nem tettél meg Krisztusba vetett hited kifejezésére? Miért lehet ez?
  • Melyik igeverseket tanulhatod meg, hogy emlékeztessenek Isten neked tett ígéreteire?
  • Van-e valaki az életedben, aki még nem fogadta el Jézust Megváltójának? Készíts tervet arról, hogyan fogsz beszélni vele, és elé hozni ezt az áhítatot.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.11.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása