Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az imáidnak hatása van

2020. november 14. 03:00 - Deltajulietttango

flower-casting-2345515_640.jpg

„[Isten] meghallgat minket, amikor csak hozzá fordulunk; és mivel tudjuk, hogy ez igaz, tudjuk azt is, hogy azt adja meg nekünk, amit kérünk tőle” (1Jn 5,15 GNT fordítás).

Kíváncsi voltál valaha, hogy az ima valóban működik-e? Mondjuk imádkozol épp valamiért, és a Sátán azt súgja a füledbe: „Ez időpazarlás. Felejtsd el! Kinek képzeled magad? Mit gondolsz, mit csinálsz? Isten nem figyel. Ne pazarold az idődet!” 

Az ima azért működik, mert Isten áll a vezérlőpultnál. Minden csoda alapja Isten korlátlan hatalma. Miért csinál egyvalamit és nem valami mást? Azért, mert Isten irányít. Bíznunk kell bölcsességében és jóságában.

Pál apostol írja: „Isten. . . sokkal többet képes megtenni, mint amit valaha mernénk kérni, vagy akár álmodni róla – végtelen módon meghaladva legmagasabb imáinkat, vágyainkat, gondolatainkat vagy reményeinket” (Ef 3,20 TLB fordítás).

Az ima bármi olyat megtehet, amit Isten is megtehet. Az ő forrásai a te rendelkezésedre állnak. Az Újszövetség hússzor mondja: „Kérjetek!” Biztató annak a tudata, hogy az én irányításomon kívül eső dolgok nincsenek Isten irányításán kívül. Én talán nem vagyok képes megváltoztatni egy helyzetet, de imádkozni tudok, és Isten meg tudja azt változtatni.

Pontosan tudom, mire gondoltok most néhányan: „Ha imádkozhatok, és kérhetem Istent, hogy változtasson meg dolgokat, és ha valóban Isten irányít mindent, akkor miért nem kapok meg mindent, amiért imádkozom?” Jó kérdés. Három oka van:

Isten nem egy dzsinn. Nem csak imába foglalod a nevét, és megkapod, amit csak akarsz. Ha minden imánk meghallgatásra kerülne, szörnyen elkényeztetettek lennénk. Te mindent megadsz a gyerekeidnek, amit kérnek? Remélem, nem! Te tudod, mi a legjobb nekik. Te nézed a távlati célokat. Ha látod a távlati célokat a gyerekeid számára, mennyivel nagyobb távlatokat láthat Isten?

Néha a keresztények egymással szemben imádkoznak. Ha két keresztény két különböző csapatért imádkozik a foci VB döntőjében, akkor vajon kit hallgat meg Isten? Nyilvánvaló, hogy Isten nem tud minden imára ugyanabban az időben válaszolni.

De azt gondolom, hogy az igazi ok a következő:

Isten tudja, mi a legjobb, te viszont nem. Ha mégis úgy gondolod, hogy igen, akkor nagyon elbizakodott vagy. A Biblia azt mondja nekünk: „Biztosak vagyunk abban, hogy [Isten] meghallgat minket, ha bármi olyat kérünk tőle, ami az ő akarata szerint való” (1Jn 5,14 GNT fordítás). Figyeld az „akarata szerint” kifejezést! Imádkoznod a következő hozzáállással kellene: „Uram, ez az imakérésem, de a te akaratod teljesüljön!” Ezt imádkozta Jézus Lukács evangéliuma 22. fejezetének 42. versében: Atyám, ha akarod, vedd el tőlem ezt a poharat, mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied” (NIV fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért fontos az, hogy Isten jó és korlátlan hatalmú?
  • „Az ima bármi olyat megtehet, amit Isten is megtehet.” Hogyan tükrözik imáid, amit Isten legfelsőbb hatalmáról hiszel?
  • Hogyan mutathatod meg Istennek, hogy az ő akaratára vágysz, és abban bízol, nem pedig a sajátodéban?

 

Miért várnál még tovább, hogy bízz Jézusban?

Nekünk nem kell kivívnunk Isten szeretetét, és nem kell a mennybe vezető utat sem keresnünk. A Biblia azt mondja: „Kegyelemből részesültetek a megváltásban a hit által – ez nem tőletek van, ez Isten ajándéka –, nem a tettek által, hogy senki se dicsekedhessen” (Ef 2,8–9 NIV fordítás) .

A Biblia szerint csak akkor juthatunk a mennybe, ha Istenben bízunk Fián, Jézus Krisztuson keresztül.

Ha eddig nem bíztál Jézusban, és nem kötelezted el magad a követése mellett, miért várnál tovább? Ha készen állsz arra, hogy átlépd ezt a vonalat, és elhatározd, hogy hiszel Jézus Krisztusban, és kövesd őt, imádkozz hozzá ezzel az imával:

„Kedves Jézus, megígérted, hogy ha hiszek benned, mindent megbocsátasz, amit valaha rosszul tettem, megtalálom életem célját, és egyszer majd befogadsz örök, mennyei otthonodba.

Megvallom bűneimet, és hiszem, hogy te vagy az én Megváltóm. Megígérted, hogy ha megvallom bűneimet, és bízom benned, akkor megmentesz. Bízom benned, amikor azt mondod, hogy az üdvösség kegyelemből és hitből fakad, és nem bármi olyan által, amit én teszek. Uramként fogadlak az életembe. Ma életem minden részét átadom neked. Úgy akarom élni az életemet, ahogyan te szeretnéd, hogy éljem.

Jézusom, szeretnék megpihenni a szeretetedben. Köszönöm, hogy nem kell ezt kiérdemelnem, vagy megdolgoznom érte. Életem hátralévő részét a te szolgálatodra akarom fordítani, és nem a saját magam szolgálatára. Alázattal felajánlom neked az életemet, és arra kérlek, hogy ments meg és fogadj be családodba. A nevedben imádkozom. Ámen.”

Ha épp most imádkoztál azért, hogy befogadd Jézust, kérlek, írj nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com e-mail címre, és tudasd velem! Szeretnék neked küldeni néhány ingyenes (angol nyelvű) anyagot, amelyek segítenek neked elindulni az utadon Jézussal.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.11.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása