Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Még a világjárvány idején is készíthetsz terveket

2020. november 25. 03:00 - Lilla:)

pandemic.jpg

„Ha tudni akarod, mit vár tőled Isten, kérdezd meg, ő pedig örömmel  el fogja mondani neked, hiszen ő mindig készen áll, hogy bőkezűen ellássa bölcsességgel mindazokat, akik kérik őt” (Jak 1,5 TLB fordítás).

Semmi gond nincs azzal, ha tervezünk, még világjárvány idején sem. Azonban ha azt szeretnéd, hogy Isten megáldjon, fontos, hogy őt is bevond a tervezésbe.

Jakab levelében egy ígéretet olvashatunk, melynek hasznát vehetjük a tervezésnél. Azt mondja: „Ha tudni akarod, mit vár tőled Isten, kérdezd meg, ő pedig örömmel el fogja mondani neked, hiszen ő mindig készen áll, hogy bőkezűen ellássa bölcsességgel mindazokat, akik kérik őt” (Jak 1,5 TLB fordítás).

Isten azt ígéri, hogy bölcsességet ad a tervezéshez. Csak kérned kell!

Ennek részeként meg kell alázkodnod Isten előtt. Nem szükséges azon morfondíroznod, hogy Isten szerint mit kellene tenned az életeddel. Csak imádkozz érte! Isten mindig készen áll megosztani veled a bölcsességét, amire a jó tervek készítéséhez szükséged van.

Jelenleg elég sajátos időket élünk, melynek következtében lehet, hogy úgy érzed, az életed fogságba került. Előfordulhat, hogy azt gondolod, nem szőhetsz terveket, vagy beleragadtál egy átmeneti helyzetbe. Az is lehet, hogy azért nem tervezel egyáltalán semmit, mert az egyetlen célod, hogy átvészeld ezt a járványt.

Azonban ahogy egyre jobban körbevesz minket a járvány, nem akarhatod elvesztegetni ezeket a heteket és hónapokat. Lehet, hogy úgy érzed, mintha megállt volna az idő, azonban Isten céljai folyamatosan haladnak előre. Nem akarom, hogy lemaradj arról, hogy részt vegyél bennük.

Mialatt rengeteg dologra nincs befolyásunk ebben a járványban, nagyon sok marad még mindig, amire van. Arra hívlak, hogy ezen a héten nevezz ki egy órát, amit imádkozással töltesz el, az idei év hátralevő részének megtervezésére. Ez lehet a lelki növekedésedre vonatkozó terv, vagy a családodra, a szolgálatodra, az anyagi helyzetedre vagy a karrieredre vonatkozó is. Bármiről is szeretnél beszélni Istennel, szánd rá az időt, hogy az ő bölcsességét kutasd, és állíts fel néhány célt!

Kezdheted így az imádságot: „Uram, mit vársz tőlem ennek az évnek a hátralévő részében? Mit vársz tőlem, mit tegyek az életemmel? Mi a te akaratod Istenem? Kérlek, add nekem a te bölcsességed, hogy megfelelően szolgálhassalak és betölthessem küldetésem!”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha tudod, hogy sikerülhetne, akkor mit tennél meg hitben?
  • Hogyan siklottak ki a terveid a járvány miatt? Milyen lépéseket tehetnél meg ma azért, hogy helyrehozd ezt?
  • Mit gondolsz, mik Isten tervei veled a járvány közepén?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.11.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása