Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne engedd, hogy az érzéseid teret adjanak a Sátánnak!

2020. november 30. 03:00 - gerbeaud

„A harag talpalatnyi helyet ad az ördögnek” (Ef 4,27 NLT fordítás).

Minden veszekedésben egy láthatatlan szellemi harc folyik a színfalak mögött.

A felszínen jelentéktelennek tűnhet egy veszekedés. Vitatkozhattok arról, hogy ki nem vitte ki a szemetet, vagy ki hagyta a ruháit a földön. De a mélyben a Sátán igyekszik káoszt, zűrzavart és rombolást okozni a kapcsolataidban. Ő a színfalak mögött kihasznál minden alkalmat arra, hogy viszályt szítson az életedben. Nem lesz béke az életedben, ha azt hiszed, hogy csak egy másik emberrel küzdesz. Szellemi erőkkel harcolsz. A Sátán, bár láthatatlan, nagyon is valóságos. Ő az összes konfliktusunk forrása.

Pál levele az efezusiakhoz 4. fejezetének 27. verse ezt mondja: „a harag talpalatnyi helyet ad az ördögnek” (Ef 4,27 NLT fordítás). A harag lehetőséget ad a Sátánnak, hogy belekapaszkodjon az életedbe. Ahányszor dühbe gurulsz, és bántó szavakat használsz, ajtót nyitsz a Sátánnak, hogy megvesse a lábát érzéseidben, és zűrzavart keltsen. Nem lehetnek egészséges kapcsolataid, ha irányítás nélküliek és zűrzavarosak az érzéseid.

Amikor haragra gerjedsz, a Sátán készen áll, hogy egy sereg bántó szót ültessen a fejedbe. Táplálja a önteltségedet. Azt sugallja, hogy neked kell, hogy igazad legyen, vagy hogy tied kell, hogy legyen az utolsó szó. Távol tart attól, hogy észrevedd vagy törődj azzal a fájdalommal, amit okozol.

Hogyan küzdesz ezekkel az erőkkel? Állj ellen az ördögnek!

Amikor észreveszed, hogy veszekedésbe torkollik valami, légy tisztában azzal, hogy a Sátán terve: kihozni téged a sodrodból. Azt akarja, hogy stresszes, mérges és megbántott légy. A Sátán minden negatív érzést fel fog használni az életedben arra, hogy a békédet lerombolja. De nem kell hagynod, hogy így tegyen.

„Nem akarunk szándékunk ellenére rést adni a Sátánnak, hogy még több bajt okozzon – nem feledkezünk meg ravasz útjairól (2Kor 2,11 The Message fordítás).

Ha nem tudod, hogyan működik a Sátán, akkor újra és újra túl fog járni az eszeden. De most már tudod, hogy amikor dühös leszel, és bántó szavakat használsz, akkor az életedben és a kapcsolataidban talpalatnyi helyet adsz a Sátánnak. Tehát képes leszel megállítani a veszekedést, még mielőtt elkezdődne.

Legközelebb, amikor kísért, hogy haraggal válaszolj, dönts úgy, hogy életet és szeretetet mondasz!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
  • Hogyan változtatja meg egy nézeteltéréshez való hozzáállásodat annak a tudata, hogy a Sátán a színfalak mögött működik?
  • Mit gondolsz, miért használja a Sátán az érzéseidet, hogy konfliktust szítson?
  • Hogyan befolyásolják a szavaid és a hangnemed a nézeteltérésről szóló párbeszédet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.11.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása