Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Engedd, hogy fájdalmad közelebb vigyen Istenhez!

2020. december 04. 03:00 - Lilla:)

brokenharted.jpg

„Teljesen összetörtek és legyőztek minket... rájöttünk, hogy nincs hatalmunk segíteni önmagunkon; azonban jó volt letenni mindent Isten kezébe, egyedül ő képes megmenteni minket, hiszen ő akár a holtat is feltámasztja. Ő segített rajtunk” (2Kor 1,8–10 TLB fordítás).

Amikor valami fájdalmas történik veled, akkor választás elé kerülsz: vagy Istenhez mész, vagy eltávolodsz tőle.

Ha eltávolodsz Istentől, akkor hova mész? Ki tudna Istennél jobban segíteni neked szenvedésedben?

Abban az évben, amikor Máté fiam meghalt, újra és újra úgy kellett döntenem, hogy Istenhez menekülök. Sőt, azokban az években sokkal több időt töltöttem Istennel, mint előtte bármikor. Miért? Mert az egyik út, mely közelebb visz Istenhez, az a fájdalom.

Hogyan kerülhetsz a szenvedés közepette közelebb Istenhez? Először is, mondd el neki pontosan, hogyan érzed magad! Amikor valamilyen katasztrófát látunk – például egy hurrikánt vagy egy földrengést –, ösztönösen úgy kiáltunk fel, hogy „Oh, Istenem!”

Ha imádkozás közben úgy kiáltasz, hogy „Istenem, én ezt nem szeretem! Megőrülök! Dühös vagyok!”, még ez is közelebb visz Istenhez. Ezt hívjuk panasz-imának.

Azt is meg kell tanulnod, hogyan dicsőítheted Istent a gyász szakaszaiban. Vagyis, hogy arra használod az imádkozást, hogy kifejezd a megrendülésedet, letedd a bánatod, és megküzdj az érzelmeiddel. Amikor nem tudod, hogy milyen irányt vegyen az életed, megadod magad Istennek. Arra kéred őt, hogy használja fel a szenvedést valami jóra az életedben. Előtte nem kell eltitkolnod az érzéseidet. Pontosan elmondhatsz neki mindent, és ezáltal közelebb kerülsz hozzá.

Tedd azt, amit Pál tett a korinthusiakhoz írt 2. levél 1. fejezetének 8–10. verseiben: „Teljesen összetörtek és legyőztek minket... rájöttünk, hogy nincs hatalmunk segíteni önmagunkon; azonban jó volt letenni mindent Isten kezébe, egyedül ő képes megmenteni minket, hiszen ő akár a holtat is feltámasztja. Ő segített rajtunk” (TLB fordítás).

Rengeteg alkalommal láttam már, hogy az emberek átalakultak a dicsőítés, a bizalom és az Istenhez való közeledés megtanulása közben. Megtapasztalták, hogy Isten mindig akkor van legközelebb hozzájuk, amikor összetört szívűek.

Ne vesztegesd el szenvedésed! Engedd, hogy Isten maga felé fordítson, tölts több időt vele és Igéjével, és emlékezz a neked szóló ígéreteire!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mihez vagy kihez mész leggyakrabban, amikor valami fájdalom ér?
  • Hogyan segíthet Isten Igéje a szenvedéseidben?
  • Mit gondolsz, milyen módokon tudja Isten valami jóvá alakítani a te fájdalmadat a saját életedben vagy másokéban? Láttad már, hogy ilyet tett veled?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.11.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása