Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha élni szeretnél, add oda az életed

2020. december 17. 03:00 - csmsdvd

lohere.jpg

„Igazságos az Isten, nem feledkezik el a cselekedeteitekről és arról a szeretetről, amelyet őfelé tanúsítottatok, amikor az övéit segítettétek. Ő nem fog elfeledkezni arról, hogy még most is segítitek őket” (Zsid 6,10 NCV).

Mindannyiunknak ugyanannyi perc áll rendelkezésére minden nap. És mindannyian ugyanazt a célt kaptuk: legyünk egyre inkább Jézushoz hasonlóak.

Ha Jézust egy szóval kellene jellemezzem, ezt mondanám: önzetlen.

Tehát neked és nekem az a feladatunk az életben, hogy megtanuljuk, hogyan tudunk egyre önzetlenebbek lenni, mivel önzetlennek lenni annyi jelent, mint szeretni − és Jézus maga a szeretet.

„Igazságos az Isten, nem feledkezik el a cselekedeteitekről és arról a szeretetről, amelyet őfelé tanúsítottatok, amikor az övéit segítettétek. Ő nem fog elfeledkezni arról, hogy még most is segítitek őket” (Zsid 6,10 NCV).

A mennyben a jutalmat aszerint kapjuk, hogy mit tettünk itt a földön. Egy nap mindannyian ott fogunk állni Isten előtt, aki ezt fogja kérdezni: „Hogyan sáfárkodtál azzal, amit rád bíztam?” Azt akarod majd válaszolni erre a kérdésre, hogy „Nos, sok pénzt kerestem, aztán nyugdíjba mentem, aztán meghaltam”?

Ennél sokkal több céllal helyezett Isten erre a földre. Élj inkább egy önzetlen életet, add oda magad másokért és az Isten országáért! És akkor ezt tudod majd mondani Istennek: „Az egészet odaadtam, Uram. Nincs semmim. Mindent, amim volt, és ami vagyok, odaadtam az evangéliumnak.”

A legjelentősebb dolog, amit az életeddel tudsz tenni az, hogy odaadod és odaszánod azt. Nagylelkűen és bőkezűen bánsz azzal, amit Isten rád bízott, beleértve a pénzedet, az erődet, az idődet és a tehetségedet. Isten világosan mondja, ha nincs az életedben szolgálat és nagylelkűség, akkor nincs jutalom a mennyben. Azt szeretnéd, hogy a földi életed így végződjön?

Éld úgy az életed a földön, hogy az számítson az örökkévalóságban is. Segíts, hogy az emberek megismerjék Krisztust, hogy felismerjék életük célját, növekedjenek bölcsességben, érettségben, hogy megtalálják a szolgálatukat, és küldetésük szerint szolgáljanak a világban.

Amikor odaadod az életed, az új értelmet kap, új örömmel telik meg és újra izgalmas lesz.

Amikor odaadod az életed, elkezdesz teljes életet élni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit jelent az, hogy önzetlenek vagyunk a tehetségünkkel?
  • Te hogyan adod oda az életed másokért? Mi az, amit tudnál tenni ma azért, hogy mások is megismerjék Jézust?
  • Miért jó észben tartani Isten ígéreteit, amikor a pénzeddel és az időddel másokat önzetlenül szolgálsz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.12.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása