Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jelentőséged a szolgálatból fakad

2024. május 14. 03:00 - ReveSz

"Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai:" 1Péter 4,10 (Új fordítás)

 person in red sweater holding babys hand

Amikor az életben valamit követünk, azt abban a reményben tesszük, hogy az majd jelentőséget szerez számunkra. De az egyetlen módja annak, hogy valóban megtapasztaljuk a jelentőséget, ha másokkal együtt dolgozunk a szolgálatban. A szolgálat csak annyit jelent, hogy jót teszünk másokkal.

A jelentőséget nem a státusz, az autód márkája vagy a az ingeden lévő logó adja. A jelentőség nem a nagyobb fizetésből fakad. A jelentőség nem a szexből fakad.

A jelentőség a szolgálatból fakad. A jelentőség akkor jön, amikor elkezdesz többet gondolni másokra, mint magadra, és odaadod az életed. Nem lehetsz egyszerre önző és jelentős.

A Biblia azt mondja az 1Péter 4,10-ben: "Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai:" (Új fordítás).

Mik a te ajándékaid/tehetségeid? Melyek azok az egyedi készségek és képességek, amelyeket Isten adott neked? Ezeket nem a te hasznodra adta. Isten a körülötted lévő emberek javára adta őket neked. Jelentőségre vagy formálva, és ezt a jelentőséget úgy találod meg, hogy adottságaidat, tehetségedet és képességeidet mások szolgálatára használod.

A Prédikátor 4. fejezete 9-12. verse szerint: "Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Mert ha elesnek, az egyik ember fölemeli a társát. De jaj az egyedülállónak, mert ha elesik, nem emeli föl senki. Éppígy, ha ketten fekszenek egymás mellett, megmelegszenek; de aki egyedül van, hogyan melegedhetne meg? Ha az egyiket megtámadják, ketten állnak ellent. A hármas fonál nem szakad el egyhamar. " (Új fordítás).

Lehet, hogy azt gondolod, hogy könnyebb egyedül csinálni a dolgokat. Lehet, hogy jobban szereted a magányt. Lehet, hogy szükséged van az egyedül töltött időre. De mindig többet fogsz elérni, ha másokkal együtt szolgálsz.

Nem arra vagy teremtve, hogy egyedül szolgáld Istent. Arra vagy hivatott, hogy Istent egy csapatban szolgáld. Arra vagy hivatott, hogy Istent szolgáld egy családban, egy kiscsoportban, egy gyülekezetben. Arra vagy hivatott, hogy kapcsolatban szolgáld Istent.

Szeretnéd megtalálni az életcélodat és a legjobb képességedet adni Istennek? Akkor szolgáld őt a közösségeddel együtt.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A szellemi ajándékaid, a szíved, a képességeid, a személyiséged és a tapasztalataid alkotják a
    * "FORMÁD"-at. Miért fontos megérteni, hogy Isten hogyan formált téged?
  • Milyen konkrét módon használod az ajándékaidat és tehetségeidet mások szolgálatára?
  • Miben különbözik Isten meghatározása a jelentőségről a világ meghatározásától?

*(Nem lefordítható mozaikszó. Az eredeti: "SHAPE")

Hol fogod tölteni az örökkévalóságot?

Bűneid elválasztanak téged Istentől. És csak Isten kegyelme az, ami lehetővé teszi, hogy újra helyes kapcsolatba kerülj vele.

A Biblia azt mondja: "Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. " (Efézus 2,8-9, Új fordítás).

Ha készen állsz arra, hogy békét köss Teremtőddel, akkor imádkozd ezt az imát:

"Drága Jézusom, nem akarom többé, hogy a bűneim elválasszanak tőled. Megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rosszat, amit valaha is elkövettem, megbocsátasz, megtudom életem célját, és egy napon befogadsz  mennyei örök otthonodba.

Megvallom a bűneimet, és hiszem, hogy te vagy az én Megváltóm. Megígérted, hogy ha megvallom a bűneimet és bízom benned, megmenekülök. Hiszek neked, amikor azt mondod, hogy az üdvösség kegyelemből, hit által jön, és nem bármi által, amit én teszek. Befogadlak téged az életembe, mint az én Uramat. Ma életem minden részét átadom a te irányításodnak.

Úgy akarok élni, ahogyan te teremtettél engem, és életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy téged szolgáljalak, ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Átadom neked az életemet, és arra kérlek, hogy ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha imában befogadtad Jézust az életedbe, kérlek írj nekem erről angolul a Rick@PastorRick.com e-mailcímre. Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, ami segít majd a most Jézussal elkezdett utad során.

 *(Daily Hope by Rick Warren – 2024.05.07.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása