Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szenvedélyes szeretete irántad

2020. december 29. 03:00 - FodorImi

love-699480_1920.jpg

„Mielőtt a föld alapjait lerakta volna, már elgondolt minket, szeretetének a középpontjába állított, hogy feddhetetlenek és szentek legyünk az ő szeretete által” (Ef 1,4 The Message).

A legnagyobb karácsonyi ajándék, amit valaha is kapsz, az Isten ajándéka számodra. Ez az oka, amiért a karácsonyt ünnepeljük. Erről szól a Biblia legismertebb verse: János evangéliuma 3. fejezetének 16. verse.

A történelem során emberek milliárdjai memorizálták ezt a verset. Miért ilyen fontos ez?

János evangéliuma 3. fejezetének 16. verse magyarázza meg a karácsony jelentőségét. Összegzi az egész Biblia üzenetét:

„Mert Isten úgy szerette ezt a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (Jn 3,16 NKJV).

Ez a bibliavers emlékeztet minket, hogy Isten karácsonyi ajándéka számunkra magába foglalja a legnagyobb szenvedélyt – ahogyan minket szeret.

A vers első szakasza azt mondja: „Úgy szerette Isten a világot”. Egy dolog azt mondani valakinek, hogy szeretlek, de amikor azt mondják, hogy úgy szeretlek, az mutatja a szenvedélyt. Senki sem fog olyan intenzitással szeretni téged, mint ahogyan Isten szeret.

Isten mindig szeretett téged. Pál levele az  efezusiakhoz 1. fejezetének 4. verse azt mondja: „Mielőtt a föld alapjait lerakta volna, már elgondolt minket, szeretetének a középpontjába állított, hogy feddhetetlenek és szentek legyünk az ő szeretete által” (The Message). Mielőtt Isten megteremtette a világot az emberi élet fenntartására, ő már eltervezte az életedet. Isten azért alkotta az univerzumot, mert szeretni akart téged.

Isten sohasem teremtett egyetlen személyt sem, akit ne szeretett volna. Minden az életben – levegő, víz, étel, napfény stb. – Isten irántad való szeretetéből ered.

Semmi sem választhat el Isten szeretetétől. Pál levele a rómaiakhoz 8. fejezetének 39. verse azt mondja: „Nincs semmi az egész teremtettségben, ami valaha is képes lenne elválasztani minket Isten szeretetétől, amely a mienk a mi Urunk, Jézus Krisztus által” (GNT).

Isten szeret téged a jó napjaidon és a rossz napjaidon is. Szeret téged, amikor érzed, és akkor is, amikor nem érzed. Nem fog soha jobban szeretni, mint ahogy éppen most szeret. És sohasem fog kevésbé szeretni.

Ez a legnagyobb ajándék, amit valaha is kapsz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Isten irántad való szeretetének megértése milyen hatással van arra, ahogyan te viszonyulsz másokhoz?
  • Hogyan változtatja meg a perspektívádat annak felismerése, hogy semmi sem választhat el Isten szeretetétől?
  • Kivel oszthatod meg Isten legnagyobb ajándékát ezen a héten?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.12.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása