Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Neked talán sietős, de Istennek nem az

2021. január 02. 03:00 - Lencsés Tamás

 „Isten ... mindent pontosan és időben csinál, de az emberek soha nem tudják teljesen megérteni, hogy mit tesz.” (Préd 3,11 NCV fordítás)

Több ma létező kultúrában annál jobb minél gyorsabb. De Isten nem így működik.

A Biblia Prédikátor könyve 3 versének 11. fejezete így szól: “Isten ... mindent pontosan és időben csinál, de az emberek soha nem tudják teljesen megérteni, hogy mit tesz.” (NCV fordítás)

Istennek terve van az életeddel, és e terv végrehajtására ütemezése is van. Isten azonban soha nem magyarázza időbeosztását. Neki nem kell, hisz Ő az Isten, és te bízhatsz abban, hogy Ő a te legjobb érdeked szerint cselekszik.

Az élet egyik legfájdalmasabb dolga az, amikor te siettetsz valamit, de Isten nem. Ez általában türelmetlenséghez vezet.

A türelmetlenség alapvetően bizalomhiány. Amikor türelmetlen vagy, azt mondod: „Istenem, nem igazán bízom benned és a te időzítésedben. Nem hiszem, hogy te az én legjobb érdekemet tartod szem előtt.“

Aggódsz és siettetsz. Aztán elkezdesz kapkodni, mert nem bízol abban, hogy Isten a megfelelő időben és megfelelően cselekszik.

Ahogy a gyermekek felnőnek, a felnőtté válás része megtanulni, mi a különbség a „nem” és a „még nem” között. Az elhalasztás azonban nem azonos a visszautasítással.

Jézus Krisztus követőjeként neked is ezt kell megtanulnod Istennel kapcsolatban. A halasztás nem azonos a visszautasítással. Isten tudja a helyes időzítést és a megfelelő utat. Van terve és van menetrendje. És az időzítése is tökéletes.

Amikor a Saddleback gyülekezet 15 évig templomépület nélkül növekedett, Isten ezzel a verssel bátorította Rick pásztort: "Ez a látomás a jövőnek szól. Leírja a végcélt, és beteljesedik. Ha lassúnak is tűnik, várj türelmesen, mert biztosan megtörténik! Nem fog késni! ”(Hab 2,3 NLT fordítás).

Mutatott már Isten neked olyan víziót, olyan látomást, ami eddig még nem történt meg? Bízhatsz abban, hogy Isten menetrendje alapján, ez meg fog történni!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mikor kellett megtanulnod a különbséget Isten „nem”-je, és a „még nem”-je között?
  • Mi az a látomás, amit Isten adott neked, és amire még vársz, hogy megvalósuljon?
  • Mit gondolsz, Isten mit vár tőled, mit tégy addig, amíg rá és időzítésére vársz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.12.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása