Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Engedd, hogy a képességeid és a tehetséged számítsanak!

2021. január 05. 03:00 - magyarosijulia

„Használjátok fel testetek minden részét arra, hogy dicsőséget szerezzetek Istennek!” (1Kor 6,20 TLB).

Mit szeretnél, hogyan használjon téged Isten? Milyen módon tudod felhasználni képességeidet szem előtt tartva az öröklétet? Ez azt jelenti, hogy úgy töltsd az időt a földön, hogy felkészülj a mennyben eltöltött időre.

A Biblia Pál első levele a korinthusiakhoz 6. fejezetének 20 versében azt mondja: „Használjátok fel testetek minden részét arra, hogy dicsőséget szerezzetek Istennek!” (TLB).

Van egy nagy félreértés a mennyországgal kapcsolatban, ami még sok keresztyén embernél is jelen van. Néhányan azt gondolják, hogy amikor a mennyországba kerülnek, akkor mást sem kell majd csinálniuk, mint hogy hátra dőlve nassolni, fehér köntösbe bújva hárfán játszani, és a felhők között ficánkolni. De semmi ilyesmit nem ír a Biblia.

Tehát akkor mit is fogsz majd tenni a mennyben töltendő sok millió év során? 

Isten terve szerint szolgálatod lesz a mennyben. Lesznek tennivalók a mennyben: olyan örömteli dolgok, amivel Istent szolgáljuk. Ő most lehetőséget ad neked arra, hogy ezeket gyakorold a földön.

Miért is bízna rád valami fontos dolgot Isten az örökkévalóságban, ha itt lent a földön nem csináltál mást, csak magadnak éltél?

Képzeld el, hogy egész életedben a partvonal mellett ültél, és azt mondogattad, hogy „Én magamnak élek.” Aztán amikor a mennybe kerülsz, azt mondod: „Rendben, Istenem, akkor most a kispadról tegyél az első csapatba! Hadd szolgáljalak téged most!” Erre Isten válasza az lesz: „Erről szó sem lehet! Milyen szolgáló képességeket fejlesztettél ki a földön eltöltött időd alatt? Nincs semmilyen képességed a szolgálatra.” 

Isten azt szeretné, hogy megértsd, hogy pontosan most van lehetőséged arra, hogy felkészülj az igazi dolgokra.  

A mennyországba csak két dolgot fogsz magaddal vinni: a jellemedet és a képességeidet. Nem viszel magaddal sem a pénzedből, sem a vagyonodból. A mennyországba nem viszel magaddal egyetlen kézzelfogható dolgot sem.

Tehát ne vesztegesd az idődet olyanra, amit nem viszel magaddal! Ehelyett töltsd az idődet azzal, hogy szolgáló képességeket alakítasz ki, és olyan jellemet építesz, ami Jézuséhoz hasonlít.

Hogyan használod a képességeidet Isten számára? Vagy minden képességedet a saját javadra használod? Isten azt akarja, hogy jól szolgáld őt már itt lent a földön, és örökké a mennyben. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen módon használod a képességeidet és tehetségedet Isten szolgálatára? És mindezeket hogyan használod a magad javára?
  • Örömmel használod képességeidet mások szolgálatára? Ha nem, akkor vajon mit mond ez a szolgálathoz való hozzáállásodról?
  • Szerinted mit jelent szolgáló képességeket kialakítani? 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.12.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása