Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hited hegyeket mozdíthat

2021. január 08. 03:00 - daniella_89

matterhorn-france-by-fabrice-coffrini-afp-getty-images.jpg

„Legyen hited Istenben! Ha van hited Istenben, és nem kételkedsz, azt mondhatod ennek a hegynek, hogy kelj fel, és ugorj a tengerbe, és meg fog történni. Minden, amit kérsz imádságban, a tiéd lesz, ha csak van hited” (Mk 11,22–24 CEV).

A hit ajtót nyit a csodákhoz. Amikor a Bibliát és a történelmet tanulmányozod, tapasztalni fogod, hogy valahányszor Isten a földön jár és csodát tesz, az azért van, mert valaki hisz.

Jézus Márk evangéliuma 11. fejezetének 22–24 verseiben azt mondja: „Legyen hited Istenben! Ha van hited Istenben, és nem kételkedsz, azt mondhatod ennek a hegynek, hogy kelj fel, és ugorj a tengerbe, és meg fog történni. Minden, amit kérsz imádságban, a tiéd lesz, ha csak van hited” (CEV).

A hit hegyeket tud megmozgatni.

Isten a világegyetemet egymásra épülő törvények szerint teremtette, és a hit törvénye egy magasabb rendű törvény, mint a természettudományi törvények. Ez az, ahol a csodák bejönnek. Amikor valakinek van hite, a hit törvénye életbe lép, ami sokkal többet tud tenni, mint a természet törvényei. A hit törvénye csodákat tesz.

Isten vajon még ma is tesz csodát? Természetesen tesz. Mindig, amikor megfeszíted a hitedet, Isten csodákat tesz. Minden egyes alkalommal.

A kérdésem feléd ez: a te életedben milyen hegyeket szükséges elmozdítani? Mi az, ami úgy tűnik, sohasem változhat meg? Lehet, hogy Isten azt akarja, hogy a hited felülírja a természet törvényeit, hogy elmozdítsa azt a hegyet.

Isten a hegyek mozgatásával foglalkozik. Mozgatta őket a múltban. Mozgatja őket ma az egész földkerekségen. Ne kételkedj, és ne becsüld alá azt, amit ő tenni akar a te életedben is.

Máté evangéliuma 13. fejezetének 58. verse szerint: „[Jézus] nem is tett ott sok csodát, a hitük hiánya miatt”
(NIV).

Lehet, hogy azt mondod: „Nem látok sok csodát az életemben.” A félelem szemüvegén keresztül, vagy a hit szemüvegén keresztül nézel?

Legyen 2021 az az év, amikor meglátod, hogy a hit ajtót nyit a csodákhoz!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az az életedben, amit már feladtál, vagy azt hitted, soha nem fog megváltozni?
  • Mit gondolsz, Isten azt akarja, hogy imádkozz ezért a dologért? Mit akar, hogy hitből megtegyél?
  • Mit jelent az, hogy a hit, és nem a félelem szemüvegén keresztül nézel?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.01.01. ford.: csmsdvd)

Szólj hozzá!
Címkék: félelem hit csoda

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása