Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istennek nincsenek kedvencei

2021. február 01. 03:00 - csmsdvd

gyurgyalag.jpg

„[Az ígéret] nemcsak azoknak szól, akik Mózes törvénye alatt élnek, hanem bárkinek, aki olyan hittel él, mint amilyen Ábrahámé” (Róm 4,16 NCV).

Istennek nincsenek kedvencei – tekintet nélkül a hátteredre, a rangodra vagy a bűnödre. Nem számít, hogy vallásos ember vagy, esetleg vallásos ember voltál, vagy hogy rendelkezel egyáltalán valamilyen vallásos háttérrel.

Pál levele a rómaiakhoz 4. fejezetének 16. verse azt mondja: „[Az ígéret] nemcsak azoknak szól, akik Mózes törvénye alatt élnek, hanem bárkinek, aki olyan hittel él, mint amilyen Ábrahámé” (NCV). Kik azok az emberek, akik Mózes törvénye alatt élnek? A zsidók. A zsidó emberek kapták Isten útjait mindenki más előtt.

Elgondolkodtál már azon, hogy miért a zsidókat hívták Isten választott népének? Isten jobban szereti őket, mint a többieket? Nem. Őket választotta ki arra a célra, hogy mindenki másnak terjesszék az üzenetet, hogy egy igaz Isten van. Ők a többiek számára olyanok voltak, mint a misszionáriusok.

Most Isten fogta ezt a feladatot, és odaadta az egyháznak, amibe mindenki beletartozik, aki a hitét Krisztusba veti, függetlenül a hátterétől. Isten azt mondja az üdvösség bárki számára elérhető, aki hitben kinyitja a szívét: „Mindenki, aki az Úr nevét hívja, megmenekül” (Róm 10,13 NIV). A mennyen nincsenek részesedések. A Biblia nem azt mondja, hogy csak az igazán jó emberek menekülnek meg, ha hívják az Úr nevét. Mindenki, aki az Úr nevét hívja, megmenekül.

A szomorú az, hogy sok ember még mindig a maga módján próbál a mennybe jutni, még akkor is, ha tudják, hogy Isten felajánlja kegyelmi ajándékát. Azt gondolják, elég jókká tehetik magukat – hogy nekik nincs szükségük Isten megmentő ajándékára Krisztus által.

Lehet, hogy valami igazán remek dolgot tettél az életedben. Ha azonban azt gondolod, hogy ezek a mennybe juttatnak, felejtsd el! Az egyetlen út, ami bármelyikünket bejuttat, ha elfogadjuk Isten kegyelmének ajándékát, ami mindenki számára elérhető.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan válaszolsz arra az igazságra, hogy semmit sem tudsz tenni azért, hogy Isten jobban vagy kevésbé szeressen, mint most?
  • A gyülekezetben te milyen feladatot vállalsz, hogy terjeszd az üdvösség üzenetét azok számára, akik még nem hallották?
  • Mit jelent „az Úr nevét hívni”?

Bíztál Jézusban az üdvösségedért?

A Biblia világos: semmit sem tudsz tenni, hogy magadtól a mennybe juss. A jó hír azonban az, hogy mindenkit, aki Jézus nevét hívja, megment. A Biblia azt mondja: „kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van, ez Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedhessen” (Ef 2,8–9 NIV).

Amennyiben még nem bíztad magad Jézusra, hogy követed őt, miért várnál még? Ha szeretnéd átlépni a határt elhatározva, hogy hiszel Jézus Krisztusban, és követed őt, mondd el a következő imát:

„Kedves Jézus, azt az ígéreted adtad, amennyiben hiszek benned, bármi, amit eddig rosszul tettem, megbocsáttatik, valamint megtudom az életem célját, és azután befogadsz majd egy napon a mennyei örökkévalóságodba.

Megvallom neked bűneim, és hiszem, hogy te vagy az én Megváltóm. Azt ígérted, ha megvallom bűneim, és hiszek benned, te megszabadítasz engem. Hiszem, hogy szabadításom kegyelemből jön a hit által, és nem a cselekedeteim által. Befogadlak az életembe, mint az én Uramat. A mai nappal átadom neked életem minden részletének irányítását. Te rendelkezz az életem felett!

Jézus, szeretnék megnyugodni a te szeretetedben. Köszönöm neked, hogy nem tudom kiérdemelni és nem tudok megdolgozni érte. Életem hátralevő részében nem magamat, hanem téged szeretnélek szolgálni. Alázatosan rád bízom életem, és kérem, ments meg, és fogadj be családodba! Nevedben kérem. Ámen.”

(Daily Hope by Rick Warren, 2021.01.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása