Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Érdemes várni Isten csodájára

2021. február 05. 03:00 - Anika Enikő

20210205.jpg

„Az én gondolataim, nem a ti gondolataitok, mondja az Úr. És az én utaim messze túlmutatnak azon, amit csak el tudtok képzelni” (Ézs 55,8 NLT).

Néztél már szembe nagy kihívással? Olyannal, ami csoda nélkül megoldhatatlannak tűnt?

Ha még nem, akkor majd fogsz! Amikor ez elérkezik, akkor döntened kell! Vagy vársz az Úr időzítésére és vezetésére, vagy a saját kezedbe veszed a dolgot, és magad próbálod megcsinálni a csodát.

Ám az igazság az, hogy a csodák nem onnan jönnek, ahonnan várjuk őket. És végképp nem a saját erőfeszítéseink eredményeképpen jönnek létre. A csodák keletkezése mindig váratlan és kiszámíthatatlan.

Vegyük például Ábrahám életét!. Isten azt mondta neki, hogy fia fog születni, és, hogy ez a fiú lesz a kiválasztott nép atyja. Ábrahám közel száz éves volt, és feleségével eddig még nem született gyerekük. Csoda lett volna, ha ez megtörténik.

Aggódott, hogy Isten ígérete nem következik be, és nem várt Istenre, hogy csodát tegyen. Saját kezébe vette a dolgot, és gyermeke született egy olyan asszonytól, aki nem volt a felesége.

De nem ez volt Isten terve. Isten terve az volt, hogy csodát tegyen Ábrahám feleségével, Sárával. Ábrahám megoldása rosszabb volt mint Istené.

Ugyanez igaz ránk is. A dolgok általad történő megvalósításának módja mindig csupán a második legjobb – Isten módszere viszont a legeslegjobb.

Ha te találnád ki Isten tervét, te lennél Isten. Ám te nem vagy Isten! Ézsaiás próféta könyve 55. fejezetének 8. versben ez áll: „Az én gondolataim, nem a ti gondolataitok, mondja az Úr. És az én utaim messze túlmutatnak azon, amit csak el tudtok képzelni” (NLT).

Bízz Istenben és mondd: „Azt nem tudom, hogy Isten hogyan fogja megtenni, de azt tudom, hogy meg fogja tenni.”

Ezután egyszerűen engedelmeskedj, és kövesd amerre Isten vezet! És készülj a csodára!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az életed mely területén van szükséged csodára? Próbáltad már a saját erődből létrehozni ezt a csodát vagy bízol Istenben?
  • Hogyan tudod megmutatni Istennek, hogy bízol abban, hogy elhozza a számodra szükséges csodát?
  • Mi olyan dolgot mond neked Isten, hogy megtégy, aminek nem sok értelmét látod, de tudod, hogy engedelmeskedned kellene neki?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.01.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása