Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan szerezheted meg örökséged?

2021. március 14. 03:00 - Besther

bible-2276726_1920.jpg

„Most pedig Istenre bízlak titeket és kegyelme igéjére, akinek van hatalma arra, hogy építsen és örökséget adjon a szentek közösségében.” (ApCsel 20,32)

Követed Jézust? Olvasod a Bibliát? Ha mindkettő igaz rád, akkor örökséged lesz.

A Biblia azt mondja Az apostolok cselekedetei 20 fejezetének 32. versében, hogy „Most pedig Istenre bízlak titeket és kegyelme igéjére, akinek van hatalma arra, hogy építsen és örökséget adjon a szentek közösségében.”

Egy örökség olyan dolog, melyre jogosult vagy, csak azért, mert a család tagja vagy. Azért, hogy az előnyeit élvezhesd, követelned kell azt.

Képzeld el, hogy a szüleid milliárdosak voltak. Bolond lennél, ha sosem szánnád rá az időt, hogy elolvasd a végrendeletüket. Nem kapnád meg azt, ami jogosan járna neked. Nem lenne hasznod abból, ami gyermekükként hozzád tartozik.

Amikor Jézus követőjévé válsz, akkor nem csak hívővé válsz, hanem hozzá is tartozol. Isten családjának részévé válsz. Az összes családi kiváltsággal együtt jár a lelki örökség is.

De még így is lehetséges, hogy úgy éld le az életed, hogy nem tudod, milyen javaid vannak Isten gyermekeként. Ezt az életet választani szomorú és bolondság.

Isten azt akarja, hogy tudd, mi érhető el számodra. Azt akarja, hogy megkapd lelki örökségedet, és ehhez olvasnod kell a Bibliát.

A Biblia azt mondja Pál második levele Timóteushoz  3. fejezetének 16-17. verseiben: „A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen.”

A Biblia segít, hogy Isten céljainak megfelelő életet élhess. Alaposan felkészít arra, hogy mit kell tenned. Ez a lelki örökséged. Itt van négy dolog, amit a Szentíráson keresztül Isten ad, hogy a lelki örökséged átadja:

  • Tanít téged: Isten megmutatja azt az utat, melyen járnod kell.
  • Megfedd téged: megmutatja azt is, ha letértél az útról.
  • Kijavít: Isten megmutatja, hogy mikén térhetsz vissza az ösvényre.
  • Képez téged: megmutatja, hogy miként maradj az ösvényen.

Ahogy Isten tanít, megfedd, kijavít és képez téged, úgy válsz felkészültté arra, hogy Isten terveinek megfelelő életet élj. Képes leszel arra, hogy megszerezd és élvezd a lelki örökséged!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a különbség a hívő és a valahová tartozó között?
  • Hogyan használta Isten a Bibliát, hogy téged tanítson, megfeddjen, kijavítson vagy képezzen?
  • Abban az igazságban élsz, hogy örökséged van a királyok Királyától? Ha így van, akkor ez miben változtatta meg az életed? Ha nem így van, akkor milyen változtatást tudsz megtenni már ma, hogy így kezdj élni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.03.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása