Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan elégítsd ki lelki szomjúságodat?

2021. március 21. 03:00 - gerbeaud

„Aki ebből a vízből iszik, ismét megszomjazik, de aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne” (Jn 4,13–14).

Elégedetlen vagy az életeddel? Készen állsz egy kiteljesedett, tartalmas életet élni? Itt az idő, hogy egyedül Jézusban kezdjük keresni az elégedettséget.

Ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, folyton körülnézel, és próbálsz találni valamit, ami boldoggá és jelentőssé teszi az életedet. Azt gondolod: „Ha ilyen ruhát hordhatnék, akkor menő lennék. Ha plasztikai műtétet végeztethetnék és kijavíttathatnám ezt, akkor az élet nagyszerű lenne. Ha megkaphatnám ezt a munkát, elégedett lennék.”

Ezeknek a dolgoknak a hajszolása kimerültté tesz, mert ezek a dolgok soha nem fognak igazán kielégíteni.

A Biblia azt mondja: „Mert kétszeres rosszat cselekedett népem: engem, a friss víznek forrását elhagytak, és víztárolókat vájnak, repedt falú víztárolókat, amelyek nem tartják a vizet” (Jer 2,13).

Nem csak elutasítottad Istent, és nem tőle vártad, hogy minden szükségletedet betöltse és kielégítse az életedet – magad próbálod kielégíteni a szükségleteidet. A karriernek, szép megjelenésnek vagy tökéletes háznak nevezett kútjaid nem fogják megtartani a vizet.

János evangéliuma 4. fejezetének 13. és 14. versében Jézus ezt mondja: „Aki ebből a vízből iszik, ismét megszomjazik, de aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne.”

A bűn függőséget okoz. Csak szomjasabbá tesz! Ha nem hiszed, kérdezz meg bárkit, aki pornográfiát nézett - ebből egyszer nem elég. Ha gyógyszerektől függessz, soha nem elég egy tabletta. Ha problémád van a haraggal, akkor nem csak egyszer fogsz kirobbanni. A bűn nagyobb szomjúságot idéz elő az elégedettségre.

Így van ez minden Jézuson kívüli törekvéssel. Csak szomjasabb leszel, mint előtte voltál!

De Jézus olyan élő vizet kínál, amely végleg kielégíti a szomjúságodat.

Ha elégedetlen vagy az életeddel, akkor lelki szomjúságban szenvedsz. És ezt a szomjúságodat csak Jézus tudja csillapítani.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha Jézus követője vagy, mire szomjaztál, mielőtt megismerkedtél Jézussal? Hogyan elégítette ki Jézus a szomjúságodat?
  • Hogyan támaszkodtál önmagadra a lelki szomjúságod kielégítésében? Ennek milyen hatása volt rád testileg és lelkileg?
  • Az életedben kinek kell hallania a Jézus által kínált élő vízről?


Bízzál Jézusban, hogy csillapítsd lelki szomjúságodat.

„Drága Istenem, örökre a családod része akarok lenni. Szomjas vagyok Jézus élő vizére, és elegem van abból, hogy nélküled éljek. Tudom, hogy vétkeztem, és arra kérlek, hogy bocsáss meg. Szeretnék hazajönni a szeretetedhez és a megbocsátásodhoz.

Atyám, szükségem van a békédre. Szükségem van az erődre az életemben. Kérlek, adj nekem egy újfajta reményt és örömöt, azáltal, hogy bízom benned. Köszönöm, hogy elküldted Jézus Krisztust, hogy kapcsolatban lehessek veled.

Jézusom, ma megnyitom előtted az életemet. Elfogadom, hogy te vagy az én Uram és Megváltóm. Azt akarom, hogy csillapítsd a lelki szomjúságomat. Úgy akarok élni, ahogyan te szeretnéd, hogy éljek, teljesítve azt a célt, amelyre teremtettél. Életem végéig követni akarlak téged és az örökkévalóságot veled akarom tölteni a mennyben. Köszönöm neked, Jézus. Ámen.”

Ha imádságban elfogadtad Jézust, kérlek írj egy e-mailt erről angol nyelven a Rick@PastorRick.com címre, hogy néhány angol nyelvű, ingyenes anyagot kaphass, melyek segítenek elindulni a Jézust követő úton.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.03.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása