Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szeretete örök

2021. március 30. 03:00 - ReveSz

woman and man holding hands

„Meggyőződésem, hogy semmi sem választhat el soha az ő szeretetétől. A halál nem tud, az élet sem. Az angyalok nem fognak, és maga a pokol minden ereje sem tudja távol tartani Isten szeretetét. A mára vonatkozó félelmeink, a holnap felőli aggodalmaink vagy az, hogy hol vagyunk – magasan az ég felett vagy a legmélyebb óceánban – soha semmi nem lesz képes elválasztani minket Isten szeretetétől, amelyet Urunk, Jézus Krisztus mutatott ki, amikor meghalt értünk” (Róm 8,38–39 TLB).

Nem számít, milyen rosszat hoz az élet, megnyugodhatsz egy fontos igazságban: Isten soha nem fogja feladni az irántad való szeretetét.

Lesznek dolgok, amelyek jól fognak alakulni, lesznek, amelyek rosszul. Isten szeretete viszont soha nem ér véget – erre számíthatsz.

Ez az igazság legyen az életed egyik legfontosabb örömforrása!

A Bibliában így írja ezt Pál levele a rómaiakhoz 8. fejezetének 38–39. verseiben: „Meggyőződésem, hogy semmi sem választhat el soha az ő szeretetétől. A halál nem tud, az élet sem. Az angyalok nem fognak, és maga a pokol minden ereje sem tudja távol tartani Isten szeretetét. A mára vonatkozó félelmeink, a holnap felőli aggodalmaink vagy az, hogy hol vagyunk – magasan az ég felett vagy a legmélyebb óceánban – soha semmi nem lesz képes elválasztani minket Isten szeretetétől, amelyet Urunk, Jézus Krisztus mutatott ki, amikor meghalt értünk” (TLB).

Ez jó hír!

Amikor kezedet Isten kezébe rakod, ő megragadja, és nem engedi el. Isten teljes lényével ragaszkodik hozzád.

Amikor a gyermekeim kicsik voltak, elmentünk a Grand Canyonhoz. Amikor felmentünk a szélére, megragadtam a két legkisebb gyermekem, Josh és Matthew kezét. Természetesen közelebb akartak kerülni a széléhez, mint amennyire én szerettem volna. Próbáltak csapkodni és lerázni, hogy szabaduljanak, de nem engedtem el őket. Én voltam az apjuk, és szerettem őket.

Lesznek olyan időszakaid az életedben, amikor majd el szeretnéd engedni Isten kezét. Fel akarod majd adni Krisztus iránti elkötelezettségedet, amikor nehéz idők jönnek.

De Isten nem fogja hagyni, hogy elmenj – soha. Ha egyszer a kezedet az övébe tetted, az ott is marad.

Ha kiérdemelhetnéd az üdvösségét azzal, hogy megdolgozol érte, akkor már abban a pillanatban elveszíthetnéd azt, amikor abbahagynád az érte való munkálkodást. De az Istennel való kapcsolatodat nem kiérdemelted. Ez egy ingyenes ajándék volt. Ha valamikor megadta, már nem vehető vissza.

Ez egy elképzelhetetlen örömforrás minden hívő számára.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
  • Isten szeretete soha nem fog véget érni. Hogyan adhat ez az igazság örömöt neked?
  • Mikor volt kísértésed arra, hogy elengedd Isten kezét? Hogyan mutatta meg neked a hűségét ez idő alatt?
  • Milyen aggodalmat vagy félelmet kell Istenre bíznod, tekintettel az irántad érzett hatalmas szeretetére?

Isten kezébe helyezted a sajátodat?

Pál levele a rómaiakhoz 8. fejezetének 39. verse azt ígéri: „soha semmi nem lesz képes elválasztani minket Isten szeretetétől, amelyet Urunk, Jézus Krisztus mutatott ki, amikor meghalt értünk” (TLB). Isten kezébe helyezted már a sajátodat bízva Jézusban mint Megváltódban? Ha készen állsz arra, hogy elkötelezd életedet Jézus mellett, akkor mondd el ezt az imát:

„Drága Jézus, megígérted, hogy ha hiszek benned, minden, amit valaha rosszul tettem megbocsátásra kerül, megtudom az életem célját, és egy napon befogadsz a te mennyei örökkévaló otthonodba.

Megvallom bűneimet, és hiszem, hogy te vagy Isten, az én Megváltóm. Uramként fogadlak az életembe. Életem minden részét átadom neked. Követni akarlak téged, és azt tenni, amit mondasz nekem.

Jézus, hálás vagyok a szeretetedért és az áldozatodért, amelyek lehetővé teszik számomra, hogy csatlakozzak hozzád a mennyben. Tudom, hogy nem érdemlem meg. És köszönöm, hogy nem kell kiérdemelnem vagy megdolgoznom az üdvösségemért, mert tudom, hogy az lehetetlen. Hiszem, hogy miután elfogadom szeretetedet és üdvösségedet, soha semmi nem választhat el attól.

Életem hátralévő részét arra szeretném használni, hogy önmagam szolgálata helyett téged szolgáljalak. Alázattal elkötelezem az életemet neked, és arra kérlek, hogy ments meg és fogadj be a családodba! Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.03.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása