Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Imádjátok Istent az ajándékaitokkal!

2021. május 02. 03:00 - Tomes Lívia

futas.jpg

„Atyámat az dicsőíti és tiszteli, ha sok gyümölcsöt teremtek” (Jn 15,8 AMP).

Amikor használod az ajándékaidat, amit Istentől kaptál, az az imádat egyik cselekedete.

Mi teszi Istent boldoggá? Vannak, akik úgy gondolják, hogy Isten csak akkor boldog, amikor imádkozol, dicséretet énekelsz vagy templomba mész. Az igazság az, hogy Isten akkor boldog, amikor használod a tőle kapott ajándékaidat.

Amikor azt csinálod, amire teremtettél és rendeltettél, akkor ez olyan, mintha Isten azt mondaná: „Ez nagyon jó! Ezért teremtettem őt!”

Amikor Eric Liddell, egy hívő keresztény, az 1924-es olimpián Nagy-Britanniát képviselte, azt mondta: „Isten meggyorsított. És amikor futok, érzem az ő örömét.”

Isten néhány embert futásra alkotott. Másokat úgy alkotott, hogy versenyezzenek vagy szörfözzenek. Ők ebben jók. Azt hiszem, amikor Isten rájuk néz, azt mondja: „Ez nagyon jó! Én teremtettem a hullámot. Én teremtettem a szörföst. Ez király!”

Nem kell mindig valami „spirituális” dolgot tenned ahhoz, hogy Istennek dicsőséget szerezz. Bármikor, amikor Isten ajándékait használod az ő dicsőségére, imádod őt.

De Isten lelki ajándékokat is adott. Egyes embereket megajándékozott a Biblia tanításával, amíg mások a színfalak mögött szolgálják őt. Vannak nagyszerű igehirdetők, míg mások segítenek keresztény társaiknak tisztán hallani Isten hangját.

A Biblia azt mondja: „Atyámat az dicsőíti és tiszteli, ha sok gyümölcsöt teremtek” (Jn 15,8 AMP).

Amikor az ajándékaidat helyesen használod, Isten megkapja a dicsőséget. De biztosan nem tudsz Istennek tetszeni olyan ajándékokkal, amelyek neked nincsenek. Isten nem várja el, hogy mindenben tehetséges légy. Csak azt akarja, hogy imádd őt azokkal az ajándékokkal, amelyeket neked adott.

A Bibliában az „öröm” és az „ajándék” szavak valójában ugyanabból a görög szóból származnak. Ha használod a lelki ajándékaidat, az örömöt hoz Istennek, és ez örömöt szerez neked is.

Olyan ez, mintha Isten azt mondaná: „Azt teszed, amire teremtettelek.” És te azt mondod: „Ez nagyon jó érzés.”

A legjobb érzés abból fakad, ha ajándékaidat Isten céljaira használod tudva, hogy Istent imádod és megteszed, amire ő alkotott. Ez a legizgalmasabb dolog a világon.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, Isten mire teremtett téged?
  • Hogyan használod lelki ajándékaidat, szívedet, adottságaidat, személyiségedet és tapasztalataidat Isten imádására?
  • Írj le egy olyan időszakot az életedben, amikor az ajándékaidat mások szolgálatára használtad! Milyen volt ez?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.04.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása