Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten Szelleme dolgozik benned

2021. május 18. 03:00 - FodorImi

light-5315917_1920.jpg

„Isten dolgozik bennetek, ő adja az akarást és az erőt is, hogy azt tegyétek, ami neki tetszik.” (Fil 2,13 NLT)

Ez a Szent Szellem munkája, hogy létrehozza benned a krisztusi jellemet.

A Biblia azt mondja: „Az Úr... egyre inkább hasonlóvá tesz hozzá, amint elváltozunk az ő dicsőséges képmására.” (2Kor 3,18 NLT). A változásnak ezt a folyamatát hívjuk megszentelődésnek, amint egyre inkább hasonlóvá válunk Jézushoz.

A magad erejéből nem vagy képes lemásolni Jézus jellemét. Az újévi fogadalmak, az akaraterő, a legjobb szándék sem elég ehhez.

Egyedül a Szent Szellemnek van ereje véghez vinni az életedben azt a változást, amit Isten akar. A Biblia azt mondja: „Isten dolgozik bennetek, ő adja a vágyat és a hatalmat, hogy azt tegyétek, ami neki tetszik” (Fil 2,13 NLT).

A Szent Szellem erejének említésére sok ember csodák megnyilvánulására vagy intenzív érzelmi kitörésekre gondol. Rendszerint azonban a Szent Szellem csendben árasztja ki erejét az életedben olyan módon, amit nem is feltételezel, sőt tudatában sem vagy. Gyakran csak gyengéden oldalba bök, egy „szelíd suttogással” (1Kir 19,12 NIV).

A krisztusi jellem nem utánzással, hanem bentlakással alakul ki: amikor megengeded Krisztusnak, hogy benned és általad éljen. A Biblia mondja: „Ez a titok: Krisztus bennetek él.” (Kol 1,27 NLT).

Hogyan történik ez a való életben? A te döntéseid által.

Dönts úgy, hogy a helyes dolgot teszed; aztán bízz Isten Szellemében, hogy megadja neked a hatalmat, szeretetet, hitet és bölcsességet, hogy megvalósítsd. Mivel Isten Szelleme benned él, ezek a dolgok mindig elérhetőek, amikor kéred.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Szerinted miért ad Isten választási lehetőséget, hogy eldöntsd, hogy a Szent Szellem beköltözzön az életedbe vagy sem?
  • Ha a Szent Szellem gyakran csendben, szerényen dolgozik, mit tehetsz, hogy érzékenyebbé válj az életedben végzett munkájára?
  • Tölts néhány percet imában Istennel, és kérd, hogy jobban tudatában légy a Szent Szellemnek! Kérd, hogy dolgozzon benned, és tegyen még inkább Jézushoz hasonlóvá! Kérd, hogy vegye el a félelmeidet, és tegyen bátorrá, hogy betölthesd az életed célját Isten Szellemének hatalmával!

(Daily Hope by Rick Warren, 2021.05.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása