Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Félsz az elutasítástól? Gondolj az örökkévalóságra!

2021. június 02. 03:00 - Lilla:)

tree-276014_1920.jpg

„Az ÚR mondja: »Én vagyok az egyetlen, aki megerősíthet téged. Miért tartasz a halandóktól, akiknek élete nem tart tovább egy fűszálénál?«” (Ézs 51,12 GNT fordítás).

Az egyik módja annak, hogy felülkerekedj az elutasítástól való félelmen az, ha a megfelelő nézőpontból szemléled a dolgokat. Meghallgathatod mások véleményét, de nem értékeled túl őket.

Ézsaiás próféta könyve 51. fejezetének 12. versében azt mondja Isten: „Én vagyok az egyetlen, aki megerősíthet téged. Miért tartasz a halandóktól, akiknek élete nem tart tovább egy fűszálénál?” (GNT fordítás). Életed a földön csak átmeneti állapot, akkor mégis miért tartasz mások véleményétől?

A többi ember nem Isten, ezért a véleményük nem sokat nyom a latba. A siker titka az, hogy túlnézel a téged kritizálókon, és megérted, hogy csak az igazán hosszú játszma – az örökkévalóság – számít. Isten Ézsaiás prófétán keresztül emlékeztet arra, hogy ő az egyetlen, aki számít.

Amikor a többiek letorkolnak, ne tekintsd úgy véleményüket, megítélésüket, mintha Isten mondta volna! Ne fogadd el automatikusan a kritikáikat; inkább gondold át, hogy mi az, ami valóban számít!

Ez miért is fontos? Mert amikor az válik fontossá számodra, hogy az emberek elfogadjanak, akkor átadod magad egy elutasítástól való félelemmel teli életnek.

A Biblia azt mondja: „Mindezeket látva mit mondhatunk? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?” (Róm 8,31 GNT fordítás). Amikor rájössz, hogy Isten mennyire veled van, az képessé tesz téged arra, hogy felülemelkedj az emberek elutasításain.

Vannak, akiknek csak a népszerűség, a hírnév vagy a dicséret számít. Azon jár az eszük, hogy „Vajon mit gondolnak rólam mások? Hogyan látnak engem a többiek? A rólam kialakított kép a legfontosabb számomra.”

Amikor ezen az úton jársz, akkor kiszolgáltatod magad mások ítéletének. Ha valaki vesztesnek gondol, te tényleg vesztes vagy? Ha valaki bolondnak gondol, te tényleg bolond vagy? Én nem akarok így élni. És te?

A jó hír az, hogy Isten soha nem akar ilyen életet nekünk. Valójában olyan, mintha azt kérdezné tőled: „Miért hallgatsz rájuk? Ők csak halandó férfiak és nők. Én vagyok az egyetlen, aki számít. Az ő életük olyan, mint a fűszálaké.”

Pál apostol azt mondta, hogy életének célja: megfelelni Istennek és nem másoknak: „Úgy hangzik ez, mintha az emberek elfogadását szeretném elnyerni? Egyáltalán nem! Isten elfogadását akarom. Vagy embereknek igyekszem tetszeni? Ha még mindig az embereknek akarnék tetszeni, nem lennék Krisztus szolgája.” (Gal 1,10 GNT fordítás).

Pál azt mondja, hogy van választásod. Dönthetsz úgy, hogy Isten tetszése szerint élsz, vagy választhatod azt is, hogy az embereknek akarsz megfelelni.

Melyik lehetőség érdekel? A tömeg vagy Isten? Egyszerre nem nyerheted el mindkettő helyeslését. Döntened kell, hogy kinek akarsz tetszeni! Csak emlékezz arra, hogy kinek az „élete nem több mint egy fűszál”, és ki „az egyetlen, aki megerősíthet téged”!

Isten melletted áll, és látni akarja a sikereidet. Dönts úgy ma, hogy érte élsz!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a különbség aközött, hogy mások véleményének a befolyása vagy irányítása alá kerülsz ?
  • Isten elismerésére vagy az emberek elismerésére figyelsz? Milyen változást tudsz tenni azért, hogy jobban odafigyelj Istenre?
  • Ha az örökkévalóságra figyelsz, az hogyan változtatja meg, hogy hol keresed az elismerést életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.05.26.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása