Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mondd el úgy, ahogyan Isten akarja, hogy legyen!

2021. június 27. 03:00 - csmsdvd

evezosok.jpg

„[Isten] olyan magabiztossággal beszél a jövőbeli eseményekről, mintha azok már elmúltak volna” (Róm 4,17 TLB).

Szavaidnak óriási hatalma van. Ha a hit emberévé fogsz válni, akkor más módon kell beszélned. Ki kell jelentened azért, hogy megtapasztald.

Néha a hitből való beszéd teljesen bolondságnak, beképzeltnek és a valóságtól elrugaszkodottnak tűnik azoknak, akik nem értik a hitet. Ábrahám tudott erről. Isten egy nap eljött Abrámhoz, és ezt mondta: „Abrám, meg fogom változtatni a neved Abrámról Ábrahámra.” Ábrahám azt jelenti: „nagy nemzet atyja.”

Csak egyetlen probléma volt: Ábrahám 99 éves volt, és nem voltak gyerekei. Valószínűleg könyörtelenül kinevették a neve miatt. Isten azonban azt mondja, hogy nem az emberi valóság világában élünk. Mi a szellemi valóság világában élünk. Amikor a világot szellemi szemmel nézed, akkor nem úgy látod, ahogyan van, hanem ahogyan lehet, ahogyan lennie kellene, és ahogyan Isten akarja, hogy legyen.

Pál levele a rómaiakhoz 4. fejezetének 17. versében mondja: „[Isten] olyan magabiztossággal beszél a jövőbeli eseményekről, mintha azok már elmúltak volna” (TLB). Ezt hívják úgy, hogy hitből beszélni – kijelented azért, hogy megtapasztald.

Ezenkívül lehet, hogy hallod, amint egyesek azt mondják: „Csak azt mondom, ahogyan van.” Bírálják ezt, leírják azt. Meglehetősen negatívak lehetnek – mert a világban számtalan ok van a negativitásra.

Ez az egyik út. De van egy jobb út. Ahelyett, hogy úgy beszélnél, ahogyan van, úgy is beszélhetsz, ahogyan lehetne. Soha senkit nem változtatott meg az „azt mondani, ahogyan van.” Ez csak védekezővé teszi az embereket.

Például mondhatod valakinek: „Te egy pocsék apa vagy. Egyáltalán nem töltesz időt a gyerekeiddel, mert a hivatásod fontosabb.” Amikor azonban felcímkézel valakit, megerősíted a helyzetet.

Helyette mondhatod: „Látom benned a nagyság lehetőségét. Ha hagyod, hogy Jézus Krisztus irányítsa az életed, nem leszel tökéletes, de egy istenfélő jellemű emberré válhatsz, akit a gyerekei csodálnak.” Ez az a fajta beszéd, ami ösztönzi a változást.

Emlékezz! Nem kell azt mondanod, ahogyan van. Mondd el úgy, ahogyan lehet, ahogyan lennie kellene, ahogyan Isten akarja, hogy legyen! Mondd el megelőlegezve és hitből, aztán pedig figyeld, Isten hogyan cselekszik!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az emberek el tudják mondani a mindennapi szóhasználatoddal, hogy te a hit embere vagy?
  • Az életedben kinek van szüksége arra, hogy hittel beleszólj az életébe, és elmondd, mi lehet?
  • Mit fogsz ma tenni, hogy a szavaiddal ösztönözd a változást annak a személynek az életében?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.06.20.)

(TLB: A bibliaidézet szövege az angol Living Bible fordításból származik.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása