Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tudjuk, hogyan végződik a történet

2021. július 06. 03:00 - daniella_89

51arblsss2l_ac_sl1001.jpg"Hirdetni fogják az Isten királyságáról szóló jó hírt az egész világon, minden nemzetnek. Azután jön el a vég" (Mt 24,14 NCV fordítás).

A történelem befejezése elkerülhetetlen.

Hiszem teljes szívemből. Ez egy megmásíthatatlan tény. Befejezett. Elvégeztetett. Nincs több kétség. Elolvastam az utolsó fejezetet.

Isten igéje elmondja nekünk, hogyan lesz vége. Egy nap Isten mindent befejez itt a Földön, és elviszi a gyermekeit a Mennyországba, hogy mindörökre vele legyenek. A Biblia azt mondja: "Hirdetni fogják az Isten királyságáról szóló jó hírt az egész világon, minden nemzetnek. Azután jön el a vég" (Mt 24,14 NCV fordítás)

Valami nagyon fontosat fogok elmondani neked: mi nem próbálunk meg királyságot felállítani itt a Földön. A Mennyei Királyságot próbáljuk meg benépesíteni. Szeretnénk, ha minden barátunk és mindenki más is velünk lehetne a Mennyországban. Az a célunk, hogy bevigyünk embereket Isten Királyságába, hogy vele lehessenek az örökkévalóságban.

Hogyan szerzünk Istennek dicsőséget? Ő akkor dicsőül meg, ha szeretjük Őt teljes szívünkből. Akkor dicsőül meg, ha szeretünk más embereket Isten családjában. Akkor dicsőül meg, ha szeretjük a nem rokonszenves embereket is. Azzal is őt dicsőíthetjük, hogy megosztjuk az Örömhírt mindenkivel. Dicsőítjük őt, mikor bízunk benne olyan problémákban, amiknek a megoldásához csoda kell. Istennek adunk dicsőséget, mikor tudjuk, és bízunk abban, hogy a vég elkerülhetetlen, és Ő győz.

Úgy hangzik ez, mint ami alapján te is élni akarod az életedet? Ha igen, mondd el ezt az egyszerű imádságot ma:

"Drága Jézus Krisztus, szeretnék része lenni annak, amit Te a világban teszel. Hiszem, hogy használni szeretnél. Szeretnék visszatérni az első szerelmemhez: Hozzád. Szeretnék a kezeid és lábaid lenni a 21. században. Segíts hinnem, és a te hited szerint élnem. A Te nevedben imádkozom. Ámen."

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mi az, ami meg kellene változzon az életedben, ha elhiszed, hogy Isten már megírta a történet végét, és Ő győz?
  • Milyen látszólag lehetetlen problémában vagy helyzetben van szükséged arra, hogy bízz Istenben?
  • Kivel tudod ma megosztani az evangéliumot, hogy csatlakozhasson Isten Királyságába?

 

Nem számít, mit tettél, hogy hol voltál, Isten szeretné, ha egy napon csatlakoznál hozzá az Ő örökkévaló Királyságában. Igen - van egy kész helyed Isten örök családjában, amely vár rád. A meghívás áll, az ajtó tárva-nyitva. Csak hidd-, és fogadd el!

Készen állsz? Itt egy imádság, amivel elkezdheted: "Drága Istenem, tudom, hogy mikor meghalok, számot fogok adni neked az életemről. Tudom, hogy vétkeztem ellened, a saját tervem szerint éltem, nem pedig a Tied szerint. Szeretnék megváltozni mostantól. Szeretnék elfordulni a bűneimtől, és odafordulni Hozzád.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy meghaljon mindazért a rosszért, amit tettem, és hogy így nem kell megfizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásod. Tudom, hogy csak a te kegyelmed menthet meg, Uram. Soha nem tudnék elég jó lenni, hogy bekerüljek egy tökéletes helyre.

Jézus, köszönöm, hogy annyira szeretsz, hogy magadra vetted minden bűnömet. Te tettél elfogadhatóvá arra, hogy bejussak a Mennyországba, és alázattal kérlek, hogy ments meg engem. Hiszek benned, Jézus. Hiszem, hogy megtartod az ígéreted, és megmentesz azonnal, biztosan, teljesen és örökérvényűen. Tudom, hogy ha elhagyom ezt a Földet, a Te Királyságodhoz fogok csatlakozni. Jézus nevében, Ámen."

Ha elmondtad ezt az imát, kérlek, írd meg nekem a Rick@PastorRick.com címre. Szeretnék küldeni számodra néhány segédanyagot a Jézussal való utazásod kezdetéhez.

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2021.06.29.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2021.09.10. 16:12:52

SEGITSENEK FONTOS !!HA TÜZELÖBEN NEM TUDNAK APIDRA NEVŰ INZULINBAN ,, BÉRES CSEPPBEN NÖVÉR ALFA -C TABLETTABAN!!VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15///30 101 6583

tüzelöre szeretnék kérni!!///!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto //nagy fiamnak családja van a kicsi elment albérletbe//én 30 ezer ftot kapok végrehajtó két letiltást von közmunka fizetésböl ,,feleségem 37 ezer ftot kap varga zoltán vadna szabadság tér 15 3636//vagy vargáné szücs csilla erste bank 116 00006 00000000 25766862// vagy török péter sajokaza fatelep 20 324 39 66
-- swift bic kod:gibahuhb...iban hu8911600006 00000000
25766862 tel 30 101 6583
süti beállítások módosítása