Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Engedd át Istennek a vezetői helyet!

2021. július 12. 03:00 - gabormel

atadas.jpg

“Mindenkinek, akinek szándékában áll velem tartania, engednie kell, hogy vezessem. Nem ti vagytok a vezetői helyen, hanem én!” (Mt 16,24 The Message fordítás) 

Az életedben jelenlévő stressz csökkentésének kulcsa az elengedés és Istenre hagyás. Szóval ezt hogyan is valósítod meg? Jézust teszed életed vezetőjévé. 

A probléma ott kezdődik, hogy általában mi akarunk a saját életünk irányítói lenni, és ezért van az, hogy vitatkozunk és nem értünk egyet Istennel. Azt gondoljuk, hogy tudjuk, mi a legjobb számunkra. A sok stressz okozója az életedben az, hogy gondolataidban folyton harcolsz Istennel - “Tudom, hogy Isten szerint ezt kellene tennem, de én ehelyett mást akarok tenni.” 

Minden reggel, amikor felkelsz, el kell döntened: Ki lesz felelős az életedért? Ki fog irányítani - te vagy Isten? Ki fogja meghozni a lényeges döntéseket - te vagy Isten? Minden nap, minden pillanatban meghozod ezt a döntést. Ha azt választod, hogy te leszel saját életed irányítója, az konfliktust, zavart és stresszt hoz az életedbe. 

Jézus azt mondja Máté evangéliuma 16. fejezetének 24. versében: “Mindenkinek, akinek szándékában áll velem tartania, engednie kell, hogy vezessem. Nem ti vagytok a vezetői helyen, hanem én!” (The Message fordítás). Ehhez képest a keresztények hajlamosak ezt tenni: Amikor Krisztus híveivé válunk, megadjuk neki a vezetői helyet. De ezután rögtön beugrunk a hátsó ülésre, és onnét kezdünk el vezetni. Megállás nélkül “tanácsokat” osztogatunk a vezetőnek, mint például: “Nem, fordulj le itt! Állj meg! Várj! Menj gyorsabban! Menjünk arra! Meg akarom nézni azt a helyet!” 

Sok évvel ezelőtt Kay és én táncórákat vettünk. Az oktató elmondta, hogy a párok egyik legnagyobb problémája, hogy hagyni kell a másikat vezetni. Amikor mindketten vezetni próbálnak, állandóan egymás lábára lépnek, ami nem túl szép látvány. 

Az életed sem tűnik nagyon szépnek, amikor megpróbálsz segíteni Istennek a vezetésben. Ehelyett hagyd, hogy Isten Isten legyen, és Jézust tegye életed irányítójává.  

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Életed mely részeit a legnehezebb átadnod Istennek? 
  • Hogyan vitatkoztál Istennel anélkül, hogy egy szót is szóltál volna? A tetteid mit árulnak el arról, hogy ki irányítja az életedet? 
  • Határozd el ma, hogy átadod Istennek az életed mindazon részei felett az irányítást, amelyek felett az aggodalmak és a stressz uralkodnak. Hogy fog ez megvalósulni? Milyen változás lesz megfigyelhető az életedben? 

Bíztál Jézusban, hogy üdvözülsz? 

A Biblia szerint csak akkor juthatsz a mennybe, ha a Fiún, Jézus Krisztuson keresztül bízol Istenben – nem kell elnyerned Isten szeretetét vagy utat törnöd a mennybe. A Biblia azt mondja: „Kegyelemből részesültetek a megváltásban, a hit által – ez nem a ti érdemetek, hanem Isten ajándéka – nem a tetteiteknek köszönhetően, hogy senki se dicsekedhessen” (Ef 2,8-9 NIV fordítás).

Ha nem bíztál Jézusban és még nem kötelezted el magad a követésére, miért várnál tovább? Ha készen állsz arra, hogy átlépd ezt a határvonalat, és elhatározd, hogy hiszel Jézus Krisztusban, és követed Őt, mondd el ezt az imát: 

„Drága Jézusom! Megígérted, hogy ha hiszek benned, mindent megbocsátasz, amit valaha rosszul tettem, meg fogom ismerni életem célját, és egy nap befogadsz majd engem örök otthonodba, a Mennybe.” 

„Megvallom bűneimet, és hiszem, hogy Te vagy az én Megváltóm. Megígérted, hogy ha megvallom bűneimet, és bízom benned, akkor megmenekülök. Bízom benned, mikor azt mondod, hogy az üdvösség a hit által, a kegyelmedből fakad, és nem pedig a tetteim révén. Uramként fogadlak az életembe. A mai napon életem minden részét átadom az irányításodnak. Szeretném, ha Te lennél az életem vezető helyén.” 

„Jézusom, szeretnék megpihenni a Te szeretetedben. Köszönöm, hogy ezt nem kell elnyernem, vagy munkával megszereznem. Életem hátralévő részét arra szeretném használni, hogy Téged szolgáljalak, ahelyett, hogy magamnak szolgálnék. Alázatosan elkötelezem az életem Neked, és arra kérlek, hogy ments meg, fogadj be a családod tagjai közé! A Nevedben imádkozom. Ámen.”

Ha imádságban elfogadtad Jézust, írd meg nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com e-mail címre. Szeretnék küldeni neked ingyenes (angol nyelvű) anyagokat, melyek segítenek a Jézussal való utazásod kezdetén. 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.07.05.) 

(A fordítások utáni 3 betűs rövidítések magyarázata a napiremeny.blog.hu oldalon, a jobboldali sávban a "Rövidítések Angol nyelvű bibliafordítások jelölései" pont alatt található.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása