Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Választásaid irányítják a naptárodat

2021. július 20. 03:00 - Ivanyina Krisztina

20210720.jpg

„Mindannyian felelősek vagyunk a magatartásunkért” (Gal 6,5 NLT).

A választásaid sokkal hatalmasabbak, mint a körülményeid.


Ez jól látható abból, hogy mivel töltöd az idődet. Nem biztos, hogy elégedett vagy azzal, milyen bonyolult és elfoglalt az életed. De kevés kivételtől eltekintve, senki nem kényszerít arra, hogy bonyolult életet élj.

Van hatalmad arra, hogy leegyszerűsítsd az életedet. Sőt Isten azt várja tőled, hogy vállald a felelősséget az időbeosztásodért, és hasznosan töltsd az időd.

Tudod, mennyi időd van itt a földön? Annyi, ami arra elég, hogy Isten akaratát teljesítsd. Más szavakkal: pontosan annyi időt kaptál, hogy be tudd tölteni a célod. Amikor többet próbálsz elvégezni, mint amit Isten tervezett számodra, akkor természetes, hogy állandóan időhiányban szenvedsz vagy ideges leszel a teendőid miatt.

Lehet, hogy már hallottad a mondást: Ha az ördög nem tud rossz dolgokra rászedni, elfoglalttá tesz. Annyira elfoglalttá, hogy nem lesz időd a fontos dolgokra – arra, hogy időt tölts Istennel, szolgálj és teljesítsd a küldetésed.

Mi az, amit el kell engedned? A Biblia azt mondja Pál első levele a korinthusiakhoz 10. fejezetének 23. versében: „Minden megengedett, de nem minden hasznos” (HCSB). Ez mit jelent? Azt jelenti, hogy nagyon sok olyan dolog van, ami nem feltétlenül rossz, hanem egyszerűen csak szükségtelen. Az élet gyakran arról szól, hogy két dolog közül kell választani: azt csinálom, ami jó, vagy azt, ami a legjobb?

Szánj egy kis időt a héten arra, hogy imádkozz az időbeosztásoddal és a teendőiddel kapcsolatban! Kérdd Istent, hogy mutassa meg, hogy azok közül mi szerepel az ő tervében számodra! Amikor ezt megteszed, fel fogsz szabadulni a stressz alól, és az elégedettségnek egy új érzését fogod megtapasztalni, mivel csak azokat a dolgokat csinálod, amelyekre Isten teremtett.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
  • Készíts listát azokról a tevékenységekről vagy kötelességekről, amelyek stresszt és feszültséget okoznak számodra. Kérdd Istent, hogy segítsen meglátni közülük azokat, amiket nem ő szánt neked.
  • Mit gondolsz, hová szeretné Isten, hogy összpontosítsd az idődet és az energiádat?
  • Milyen döntéseket kell meghoznod, amelyek segítenek jobban koncentrálni arra, amit Isten tervezett számodra?

Elkötelezted életed Krisztus mellett?

Nem számít, mit tettél vagy hol jártál, Isten helyet készített neked az ő örök családjában, és ő vár rád. Még ma is érvényes a meghívása. Csak higgy, és fogadd el!

Készen állsz? Kezdd ezzel az imával:

„Drága Istenem, tudom, hogy amikor meghalok, közvetlenül neked adok számot az életemről. Bevallom, figyelmen kívül hagytalak. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és a saját tervem szerint éltem, nem a tiéd szerint. Azt akarom, hogy ez megváltozzon mostantól kezdve. El akarok fordulni a bűneimtől tefeléd.”

„Köszönöm, hogy elküldted Jézust meghalni mindazért a rosszért, amit tettem, hogy ne kelljen megfizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy csak a te kegyelmed menthet meg, Uram. Soha nem lehetek elég jó ahhoz, hogy tökéletes helyre kerüljek.”

„Jézus, köszönöm, hogy annyira szeretsz, hogy magadra vetted minden bűnöm, és elfogadhatóvá tettél a menny számára. Most alázattal arra kérlek, hogy ments meg engem. Arra kérlek, hogy ments meg azoktól a  bűnöktől és szokásoktól, amelyek most problémákat okoznak az életemben. Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy betartod azt az ígéretedet, hogy azonnal, bizonyosan, teljesen és örökre megmentesz engem. Életem hátralévő részét a te akaratod szerint akarom élni, nem a sajátom szerint. Jézus nevében. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.07.13.)

(A fordítások utáni 3–4 betűs rövidítések jelentése a napiremeny.blog.hu oldalon, a jobboldali sávban a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt található.)

Szólj hozzá!
Címkék: prioritások

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása