Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten sohasem siet

2021. július 25. 03:00 - Besther

dog-658206_1920.jpg

„Ne próbálj meg túl korán kijönni valamiből! Hagyd, hogy végezze a munkáját, hogy éretté és jól fejletté válj! (Jak 1,4 The Message).

Légy türelmes Istennel és magaddal!

Isten időbeosztása ritkán egyezik a tieddel. Te sokszor sietsz, de Isten nem. Frusztráló lehet, ha azt érzed, hogy a folyamat lassú.

Emlékezz erre: Isten sosem siet, de mindig pontos. Egész életedet arra használja, hogy felkészítsen az örökkévalóságban való szerepedre.

A Biblia tele van példákkal arra, hogy Isten hosszú folyamatot használ a jellem kifejlesztésére, különösen a vezetőkben. 80 év kellett Mózes felkészítéséhez, köztük 40 a pusztában. Azon a 14 600 pusztaságban töltött napon Mózes folyamatosan várt és azon töprengett: „Itt az ideje?” De Isten folyton azt mondta: „Még nem.”

A nagy emberek küzdelmek, viharok és szenvedések időszakán át növekszenek. Légy türelmes a folyamattal szemben! Jakab ezt tanácsolja: „Ne próbálj meg túl korán kijönni valamiből! Hagyd, hogy végezze a munkáját, hogy éretté és jól fejletté válj! (Jak 1,4 The Message).

Ne csüggedj! Amikor Habakuk depressziós lett, mert azt hitte, hogy Isten nem cselekszik elég gyorsan, akkor Isten ezt mondta: Ezek a dolgok, amiket tervezek, nem fognak azon nyomban megtörténni. Lassan, fokozatosan, biztosan elérkezik az idő, amikor a látomás be fog teljesedni. Ha lassúnak tűnik, ne ess kétségbe, mert ezek a dolgok biztosan be fognak következni. Csak légy türelmes! Nem fognak egyetlen napot sem késni” (Hab 2,3 TLB).

Emlékezz, hogy milyen messzire jutottál, ne csak arra, hogy meddig kell eljutnod. Nem vagy ott ahol lenni szeretnél, de ott sem, ahol régen voltál.

Évekkel ezelőtt az emberek egy népszerű kitűzőt hordtak, melyen ezek a betűk álltak: PBPGINFWMY. A rövidítés ezt jelenti: „Please be patient. God is not finished with me yet.” Vagyis: „Kérlek, légy türelmes! Isten még nem készült el velem.”

Isten veled sem készült el. Légy türelmes vele és önmagaddal szemben! És haladj tovább! Kitartóan még a csiga is elérte a bárkát.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen leckéket tanultál meg, amikor Isten elhalasztott valamit az életedben?
  • Szerinted mit akar Isten, mit tegyél, amikor elcsüggedsz az időzítése miatt?
  • Hogyan lehetsz másokkal olyan türelmes, mint amilyen türelmes Isten veled? Hogyan bátoríthatnál ma másokat a szellemi fejlődésükben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.07.18.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni 2-4 betűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelenti. A napiremeny.blog.hu oldalon, a jobboldali sávban a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információ található.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása