Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten nem siet

2021. augusztus 01. 03:00 - Deltajulietttango

star-trails-2234343_1280.jpg

„Türelmesen vártam az ÚR segítségére; aztán figyelt rám, és meghallotta sírásomat” (Zsolt 40,1 GNT).

Isten nem siet a lelki fejlődéseddel. Lehet, hogy azt gondolod, hogy siet, de nem. A jelenlegi körülményeidet felhasználva fejleszti jellemedet és tesz téged erősebbé. Ő türelmes.

Másrészről a legtöbb ember türelmetlen. Sok problémánkat okozza az, hogy képtelenek vagyunk várni. Adósságba kerülünk, mert nem tudjuk, hogyan késleltessük az örömöt olyan dolgokat vásárolva, amire nincs szükségünk, olyan pénzzel, ami nem a mienk, hogy lenyűgözzünk embereket, akiket nem is szeretünk.

Néhány ember még olyan kapcsolatokba is belemegy, amelyekbe nem kellene, mert nem tudja, hogyan késleltesse a kielégülést. Azt mondják: „Most akarom a szexet! Nem akarok várni!” vagy „Most akarok társat még akkor is, ha ez nem ő a megfelelő személy.” A türelmetlenségük pedig problémákhoz vezet.

A jó hír az, hogy imádsággal felépülhetsz a problémákból, amelyeket a türelmetlenséged okozott. A Biblia azt mondja: „Türelmesen vártam az ÚR segítségére; aztán figyelt rám, és meghallotta sírásomat” (Zsolt 40,1 GNT).

Emlékezz! Isten soha nem siet. Tudtad, hogy nincs példa arra a Bibliában, hogy Jézus fut? Valójában neki három napba telt, mire megtette a két és fél kilométert, hogy eljusson a barátjához, Lázárhoz, aki nagyon beteg volt. És mire Jézus odaért hozzá, már túl késő volt. Lázár már meghalt.

Jézusnak azonban egy nagyobb terv volt a fejében. Nem akarta meggyógyítani Lázárt – hanem fel akarta támasztani őt a halálból. Csodát akart tenni. És pontosan ez történt: Jézus felment Lázár sírjához, szólt, hogy gördítsék el a követ, és azt mondta: „Lázár, gyere ki!” És Lázár kijött.

Néha egy helyzet olyan rosszra fordulhat, ami arra késztet, hogy saját kezedbe akarod venni a dolgokat. De ne menj a rövidebb úton! Helyette bízz Isten tökéletes időzítésében, és várj csodát! A Biblia azt mondja: „Legyetek boldogok a reménységben, türelmesek a nyomorúságban, hűségesek az imádságban!” (Róm 12,12 NIV).

Isten már tudja, mit fog tenni az életedben a következő hónapban, évben és évtizedben. Az időzítése tökéletes, az életedre vonatkozó terve jó, és megéri várni rá.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi számodra az első számú változás, amit meg szeretnél tapasztalni az életedben? Mit teszel időnként, hogy felgyorsítsd ezt a változást?
  • Annak tudata, hogy Isten nem siet, hogyan hat a türelmed szintjére?
  • Milyen lenne számodra az élet, ha nyugodtabb lennél és bíznál Isten időzítésében?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.07.25.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása