Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istennel bármiről beszélhetsz

2021. augusztus 20. 03:00 - Anika Enikő

20210819.jpg

„Ha elrepülnék a keleten túl, vagy a legtávolabbi helyen élnék nyugaton, akkor ott lennél, hogy vezess engem, ott lennél, hogy segíts nekem” (Zsolt 139,9 GNT).

Soha nem vagy egyedül, mert Isten minden dimenzióban egyszerre van jelen.

Isten ott van a múltban, ott van a jelenben, és ott van a jövőben is. Ott van a mennyben, és ott van a földön. Ott van a szellemvilágban, és ott van a mi világunkban. Benned él, fölötted van, és körülötted létezik – azért, mert Isten többdimenziós.

Nincs egy csomó isten, amely minden dimenziót lefed. Egy Isten van, aki az Atya, a Fiú és a Szentlélek egy személyben. Mivel Isten többdimenziós, így soha nem vagy egyedül.

„Hová mehetnék lelked elől, hová bújhatnék színed elől? Ha fölmennék az ég magasába, te ott vagy, ha alászállnék az alvilágba, jelen vagy. Ha felölteném a hajnal szárnyát, s a tenger szélső határára szöknék, ott is a te kezed vezetne, és jobbod tartana engem. Mondhatnám: borítson be a sötétség, s váljon éjszakává köröttem a fény, de neked nem sötét a sötétség, s az éj, mint a nappal, oly világos előtted. Fény és sötétség közt neked nincs különbség“ (Zsolt 139,7–12).

Ne próbálj Istennel bújócskát játszani. Minden hely, ahová elbújni próbálsz, ő már ott is jelen van. Ez Isten mindenütt való jelenléte. Ő mindenhol ott van! Ő mindenben benne van. Ő a kezdet és a vég. Nincs olyan hely, ahol voltál, nincs olyan hely, ahol vagy, és nem lesz olyan hely, ahol Isten nem volt, most nincs, és nem is lesz. Ez bátorításul szolgálhat a számodra. Nem számít, hová mégy, Isten veled fog járni, és már ott lesz, hogy találkozzon veled.

Mivel Isten a világ minden dimenziójában jelen van – és még azokban a dimenziókban is, amelyekről nem tudunk –, ezért beszélgethetsz vele az életed bármely és minden dimenziójáról. Ő már érti azokat. Nincs semmi, amit előhozhatsz neki a múltadból, a jelenedből vagy a jövődről, amit ő már ne irányítana teljesen.

Imáid soha nem fogják készületlenül érni Istent; tehát mindennel kapcsolatban imádkozhatsz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Mit jelent, ha Isten mindenütt való jelenléte rettegést hoz? Ha Isten mindenütt jelenléte rettegést kelt benned, akkor mire van szükséged ahhoz, hogy egyenesbe kerülj Istennel annak érdekében, hogy nyugalmat hozzon?
  • Életed mely dimenzióival kapcsolatban habozol beszélgetni Istennel?
  • Miért nem vagy hajlandó néha beszélni Istennel azokról a dolgokról, amelyekről tudod, hogy ő már tisztában van velük?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.08.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása